Need, kes Tabasalus käinud, teavad, et tegemist on suurepärase elukeskkonnaga. Kõik vajalik, ja rohkemgi veel, on siinsamas käe-jala juures. Kool, lasteaed, kauplused ning restoranid on kõigest väikese jalutuskäigu kaugusel. Lisaks vilkale kultuuri- ja kogukonnaelule on siin ka mitmekesised sportimisvõimalused. Kes naudib pallimänge, ujumist või kaljuronimist, saab oma spordipisikut Tabasalu Spordikompleksis välja elada. Kes aktiivset elu värskes õhus, on teretulnud Tabasalu loodusparki ning ligikaudseid terviseradu avastama. Siinsamas asuvad mererand ja pankrannik ootavad aga kõiki neid, kes heldivad lõputust merekohinast ning loojuva päikese ilust.

Tabasalu on võrratu kombinatsioon mugavusest, kompaktsusest ja linnalähedast idüllist, kus pole põhjust muretseda, kuidas lapsed kooli või trenni jõuavad. Ikka jalgsi või jalgrattaga, sest kõik on siinsamas, ümber nuga. Kui aga peaks siiski pealinna asja olema, pole probleemi, sest ühistranspordiühendus Tallinna ning teiste lähikonnakeskustega on väga hea.

Nii polegi imestada, et üha rohkem peresid soovivad end just Tabasalus sisse seada. Suurepärast võimalust selleks pakub otse Tabasalu südames asuv Pähklikodu. Kolmest majast koosnev hubane elukeskkond asub Pähkli ja Sarapuu tänava nurgal, millest ka kompleksi nimi.

Eesti tipparhitektide loodud Pähklikodu märksõnadeks on läbimõeldus ja praktilisus. Kuid just ruumide avarus on see, mis esimesest hetkest võlub. Seda paljuski tänu helgele värvivalikule, kõrgetele lagedele ning elutuba otsast ääristavatele, pea maast laeni akendele. Kutsuvalt mõjub ka avar väliterrass, mis elutoast vinge haljastusega siseõue poole avaneb. Sadagu väljas kasvõi laia lund, ikka on mõnus grillil perele süüa teha või sõpradega aega veeta ning justkui muuseas siinsamas mänguväljakul lustivatel lastel silma peal hoida.

Helget joont aitavad hoida ka elegantselt lahendatud trepp, mis viib teisele korrusele, ning katuseaken selle kohal. Ülemise korruse avarasse walk-in-riidekappi ning alumise korruse panipaika õnnestub aga nii mõndagi silme eest ära peita. Kuna igale boksile on ette nähtud kaks parkimiskohta, jääb ära see igavene dilemma, millise nurga taha küll täna õhtul oma auto parkida.

Kuid kvaliteeti ja praktilist meelt jagub kahtlemata mujalegi. Tegemist on näiteks vägagi energiatõhusa B-energiaklassi hoonega. Igal boksil on oma kõrge energiatagastusega passiivmaja sertifitseeritud ventilatsioonisüsteem ning vesipõrandaküte on paigaldatud mõlemale korrusele. Soojust ei lasta minema isegi mitte duši all käies — hoone duširuumid on nimelt varustatud tarbevee soojustagastitega. Hoone soojustuses on kasutatud kõrge soojusisolatsioonivõimega PIR-soojustusmaterjali ning katust katab kvaliteetne PVC-katusekate. Nii et talve ei pea kohe mitte pelgama.

Arendajate INVEGO ja RETERRA rajatud kolmest majast kaks on juba müüdud. Kiirematel on võimalik veel valida märtsis valmiva Sarapuu 9b maja kahe viietoalise ning viie neljatoalise korteri vahel. Kuna bokside lahendused varieeruvad — mõni neist on näiteks saunaga, teine ekstra panipaigaga –, tuleks kiirustada, et endale kõige meelepärasem kodu välja valida.

Täpsem info LAAM Kinnisvara projektijuhilt kati.kippasto@laam.ee; +372 553 3665 ja Pähklikodu kodulehelt.

Jaga
Kommentaarid