Et korteri omanik Kairi õpib mööblitisleriks, on nii mõnedki mööbliesemed ka oma kätega tehtud — näiteks õppimislaud (lauajalad on pärit IKEA-st), elutoa redel-riiul, elutoa väike kummut-kapp, köögiriiulid ja euroalustest voodi. Viimane on küll plaanis tulevikus välja vahetada. Esiku riidenagi sai tehtud lihtsast saematerjalist ja põrandavalgustid isa vanadest maamõõduaparaadi kolmjalgadest.

Kairi sõnul meeldib talle väga taaskasutus ja loodusressurside säästmine. Kuigi IKEAt ta just ei armasta, siis lisab ta, et päris ilma ka ei saa ja mõned leiud on sealtki pärit. Pigem on eelistatud kohalik toodang ja kodumaine disain — magamistoa kummutid ja öökapp on AkkoWood-ist (sari Tong), elutoa diivan Cosmo on Oot-Oot Stuudiost. Elutoa väike järi kuulus kunagi vanaema-vanaisa koju ja sai lastud Pärnus pehmemööbli meistrimehel taastada.

“Vähem on rohkem” põhimõte kehtib siinses kodus ainult sisustuse puhul. Hoopis teine lugu on värvidega — neid ei ole korteri omaniku sõnul kunagi piisavalt. Kunstitöödega oli abiks tuttav kunstnik Sandra Rummel, kes maalis nii toredad pildid, et televiisori jaoks enam kodus ruumi ei jagugi. Mis puutub tulevikku, siis mitmed remondi- ja sisustustööd ootavad veel ees — näiteks põrandad on pärandus eelmisest omanikust, mis vajavad peagi väljavahetamist ning ka valgustite valik vajab veel planeerimist ja läbimõtlemist. Kairi leiab, et tema kodu ei jää kunagi ühesuguseks, sest rahutu hingena on tal pidevalt vaja kuskil midagi muuta, ringi tõsta, vahetada ja täiustada — aga nii ongi huvitav.

Vaata rohkem pilte Kairi kodust klikkides galeriil:

Kui sulgi on kena kodu, millega soovid konkursil osaleda, siis haara kaamera ja saada pildid oma elamisest. Konkursil saad osaleda terve kodu, aga ka mõne üksiku toaga. “MEIE KODU 2018” konkursile ootame kandideerima järgmistes kategooriates: kauneim maakodu, kauneim moodne kodu, elutuba, vannituba, köök, magamistuba ja lastetuba. Osaleda saab ka mitmes kategoorias korraga. Fotosid ootame hiljemalt 20. septembriks. Iga kategooria üldvõitja selgitab žürii novembris. Võistluse auhinnafond on kokku üle 9000 euro. Võistluse kaks peaauhinda, 2000-eurosed kinekaardid on välja pannud kodu- ja aianduskeskus Gardest. Konkursi kohta loe lähemalt SIIT.

LOE LISAKS: