Nele oma kodust: “Oma kodu loomise lugu tahaks tegelikult alustada kaugemalt, kui sellest ajast, mil me esimest korda oma kodus pea padjale saime. Minu jaoks on olnud oma kodu alati väga tähtsal kohal, võiks isegi öelda, et olen nõus loobuma muudest hüvedest, peaasi, et saaksin endale oma kodu ja selle kodu sättida selliselt, et meil oleks seal hea olla. Üks tingimus oli oma kodu leidmisel, et pindalalt peab see võimaldama teostada ajaga kogunenud ideid, millest ruumi tõttu loobuda ei kavatsenud…”

“Remont võttis terve aasta, enne kui esimest korda oma tühjas magamistoas madratsil magasime. Tänaseks päevaks, kui sissekolimisest on kohe samuti aasta möödas, pean ütlema, et olen juba enda looduga rahul, kuid valmis ta ei saa vist minu jaoks mitte kunagi. Alati on midagi teha. Mis puutub kodu sisustamisesse, siis lõviosa minu kodu sisustusasjadest on pärit taaskasutuspoodidest. Ilmselt võiks mulle juba väljastada püsikliendikaardi paljudes eesti taaskasutuskeskustes! See, et ma kasutan enda kodu sisustamiseks vanu ja teise ringi asju, ei olnud esialgu omaette eesmärk, kuid kui olin jaanilõkkest päästnud vanaaegsed tikkjalgadel magamistoa mööblikomplekti, siis oli minu jaoks asi selge, et nende „vanurite“ kõrvale ei pane ma kõrvuti kommertspoest ostetud uut mööblit. Õnneks on ka mu enda ema teise ringi poodidest väga vaimustuses, seega meie nn „shopping“ tähendabki seda, et me läheme taaskasutuskeskustesse tuulama ja üldjuhul peame me seda tegema kahekesti, kuna meespere närvid ei pea sellele lihtsalt vastu!”

“Teine minu kodu märksõna on kindlasti valge. Lausa nii valge, et ma võitlesin hambad ristis enda idee eest katta kogu koridori osa ja elutoa seinad valgete puitlaudadega. Nagu näha, ma võtsin! Samuti on kogu korteri läbivaks teemaks valge mööbel puidunuppudega. Ma ei julge pakkudagi, mitmekümneid liitreid valget värvi ma ehituspoest endale koju tassinud olen ja mitmeid raskeid tunde ja olen kodus mööblit värvinud. Enda käe alt ei ole läbi käinud vaid kolmanda magamistoa ühekohaline voodi, mille sain ma taaskasutusest juba sellisena nagu mulle sobis.”

“Järgmiseks märksõnaks tooks välja käsitöö kasutamise kodu sisustamisel. Kuna olen kogu oma elu ajal tegelenud erinevat laadi käsitööga, siis oli see nagu iseenesest mõistetav, et kõik, mis annab ise meisterdada/ehitada, ma ka ise teen. Ilmselt pole vaja mainidagi minu suurt kirge heegeldamise vastu, kuna korteris on palju heegeldisi, lausa terve heegeldatud sein, mis ilmselt on ka minu kodu südameks! Selle seina tõttu jäin ma ilma ilmselt oma pooltest närvirakkudest ja ehk sain ka paar halli juuksekarva, kuid kõik oli seda väärt. Ei möödu päevagi, mil ma seda seina kodus ei imetleks. See idee tundus enamikule võimatuna näiv, kuid õnneks on antud mulle omajagu järjepidevust ja kangust, mille tulemusel sai see idee teoks.”

“Neile inimestele, kes arvavad, et selle seina puhastamine on võimatu, siis teadke, et vastupidiselt arvamusele, on selle hooldus lihtne ja käepäraste vahenditega teostatav. Selle kodu seinte vahel kasvab üks krutskeid täis poisipõnn, kelle pärast ei mõelnud ma kordagi, et ma ei saa mingit ideed ellu viia, kuna mul on kodus väike laps, kes võiks seda asja „rikkuda, määrida“, seega ärge kartke teostada oma peas olevaid ideid!”

Vaata pilte tervest korterist klikkides galeriil:

Kui sulgi on kena kodu, millega soovid konkursil osaleda, siis haara kaamera ja saada pildid oma elamisest. Konkursil saad osaleda terve kodu, mõne üksiku toa või hoopis terassi ja aiaga. “MEIE KODU 2018” konkursil on kokku üheksa kategooriat: kauneim maakodu, kauneim moodne kodu, elutuba, vannituba, köök, magamistuba, lastetuba, aed ja terrass. Osaleda saab ka mitmes kategoorias korraga. Fotosid ootame hiljemalt 20. septembriks, erandina lõpeb aedade-terrasside kategooriasse kandideerimine (20. augustil). Iga kategooria üldvõitja selgitab žürii novembris. Võistluse auhinnafond on kokku üle 9000 euro. Võistluse kaks peaauhinda, 2000-eurosed kinekaardid on välja pannud kodu- ja aianduskeskus Gardest. Konkursi kohta loe lähemalt SIIT.

LOE LISAKS: