Kamin ei pea olema kividest laotud

Tänapäeval ei ole kamin enam tingimata kividest laotud suur monstrum, mis toas igavesti palju ruumi ära võtab. Muidugi, kui kamin asub suures ruumis, võib see vabalt ka hiigelsuur olla, kuid meie tahame öelda, et kaminaid on praegu väga erinevaid stiile – nii traditsioonilisi kui modernseid, suuremaid ja väiksemaid, valik on sinu. Oleme käinud kodus, kus kamina küljed olid läbipaistvad ning tuli oli vaadeldav kahest toast. Kui otsustad sellise kauniduse kasuks, saad kaks kaminat ühe vaevaga ja vaeva all me mõtleme korstna ja lõõride ja muude selliste asjade paika panemist.

Gaasiga kamin kui võimalik alternatiiv

Puudega kamin on väga mõnus, aga kui sa puudest tuleva sodi ja kütmisega tegeleda ei taha, on gaasikamin just sulle mõeldud. Lisaks sellele, et sul on kontroll ülearuse puupuru üle, saab gaasikaminal kontrollida ka leegi kõrgust ja sedagi, millal täpselt tuli põlema läheb ja ära kustub. Puudega see nii lihtsalt ei käi. Gaasiga kamina plussiks on veel see, et selle võib paigaldada kõrgemale kui traditsioonilise, puudega köetava kamina. Gaasil töötaval kaminal on aga meie arvates üks oluline miinus – puude praksumise häält pole kuulda.

Kamin lisab kinnisvarale väärtust

Kahjuks ei oska me täpselt öelda kui palju täpselt tõstab kamina olemasolu kinnisvara väärtust Eestis, kuid näiteks USA-s väidetakse see olevat lausa 12%. Pole paha? Ka Eesti maaklerid kinnitavad, et kamin on korteri või maja puhul kindlasti plussiks ja tõstab selle väärtust.

Mõtle kamina asukoht hoolega läbi

Kamin pole nagu diivan ega söögilaud, mida on lihtne ühest seinast teise liigutada. Kui see kord juba paika pandud on, jääb see sinna aastateks. Mõtle, kuidas mõjub kamin kõige paremini sisekujunduslikult ning kas terve pere mahub ikka soovi korral selle paistele mõnulema? Ja võibolla ei ole ehitaja sinu plaanidega üldse nõus ja tehniliselt polegi võimalik kaminat igale poole paigaldada. Sellepärast on vaja juba ehituse või põhjaliku renoveerimise võimalikult varases staadiumis läbi mõelda, milline peaks olema kamina väljanägemine, tööpõhimõte ja muud tehnilised eripärad.

Kas soovid, et kamin ka tuba kütaks?

Sellised lahendused on võimalikud, uuri kaminamüüjatelt järele. Soojust salvestavaid kaminaid on mitmesuguseid, näiteks pursuika-tüüpi kaminad, mis võivad tänapäeval väga ägedad välja näha.

Kamin terrassile

Jahedatel sügisõhtutel on värske õhu käes kaminatule paistel istumine ikka omaette elamus küll. Ilmselt sellepärast saavad terrassile ehitatud kaminad järjest popimaks.

Kas köögiski võiks kamin olla?

Muidugi võiks! Kui sul on suuremat sorti köögi renoveerimine plaanis ja sa igatsed oma kööki taluköögi tunnet, siis kaalu sinna kamina paigaldamist. Lisaks mõnusale tundele, mis elav tuli annab, võib sul köögikaminast ka rohkem kasu olla, kui paigaldad sinna sisse näiteks grillivahendid või isegi konksu, mille otsas saad suure potiga hõrku hautist valmistada. Noh, ja siis on muidugi veel võimalik kaminat leivaahjuga kombineerida. Ahh, me juba tunneme värske leiva lõhna…

Kamin magamistoas

Kellel on magamistoas tulekolle kunagi olnud, need teavad, millest me räägime. Romantika saab hoopis uued mõõtmed. Võibolla peaksid oma abikaasale seda ideed tutvustama? Kui elad majas ja alumisel korrusel juba on kamin, siis selle kohale teisele korrusel ei ole kamina paigaldamine enam nii keeruline.

Kas kaminal ka miinuseid on? Sellest loe edasi Kinnisvara24.ee blogist.