Kuna pere elab Tartus, siis andis Khis Bathi esindaja Frants Seer 3500 € väärtusega auhinna üle Tartu Kaubamajas, kus vannidega ka edaspidi tutvuda saab.

Tarmu, miks otsustasite osaleda?
Osalemisotsus tekkis tegelikult üsna viimasel hetkel, st piltide edastamisperioodi viimastel päevadel. Kahtlesime ausalt öeldes tükk aega, kas võtta osa või mitte, sest meie vannituba on tegelikult loodud enam kui 10 aastat tagasi ning ise oleme tundnud juba mõnda aega, et seda oleks tarvis veidi uuendada-värskendada. Nüüd andis vanni võitmine väga hea motiivi seda enam mitte edasi lükata.

Lõpuks otsustasime osaleda siiski seetõttu, et vaatamata värskendusvajadusele on meie vannituba omanäoline ja traditsiooniliselt lahendusest küllaltki erinev. Seda on esile toonud peaaegu kõik, kes esmakordselt meie vannituppa on sattunud — see julgustas fotosid saatma.

Millised olid ootused?
Suuri ootusi alguses ei seadnud. Aga kui hääletamisvoor ja eriti selle lõpuetapp kätte jõudis, saime üksjagu positiivset tagasisidet, mistõttu hakkas tekkima õhkõrn tunne, et mine tea, äkki olemegi konkurentsis. Võit oli ikkagi väga suur üllatus.

Kuidas sündis idee just selline vannituba teha ja kes on autor?
Leidsime Karlovas asuva sajandivanuse räämas majakese müügikuulutuse 2004. aasta lõpus. Läksime kohe kuulutuse ülesriputamise päeval seda vaatama ja põhimõtteliselt tegime kohe ka ostuotsuse. Vannituba oligi esimene ruum, mida hakkasime majja rajama. Tegelikult oli majas ka varem väike vannituba, aga selle asemele ehitasime suure kaminahju ja ühtlasi siia ühe toa asemele tegime vannitoa. Eesmärk oligi rajada midagi teistsugust: me ei kasutanud kipsplaate, vaid ahjude lõhkumisest üle jäänud vanu telliseid ning puitseinad krohvisime; me ei kasutanud seintel keraamilisi plaate (muuseas: nüüd siiski plaanime remondi käigus ühes seinas seda teha), vanniraamina kasutasime vanu palke jne. Idee autoriks olime ise koos abikaasaga, sisekujundaja teenust pole kunagi kasutanud.

Kas oli midagi ka rasket vannitoa kujundamisel?
Kõige keerulisem vast oligi lahendada see, kuidas rajada ilma dušikabiini ja keraamilisi seinaplaate kasutamata duši all käimise võimalus. Toona ei olnud väga levinud ka tadelakti võimalused jms.

Mis plaanid on vannitoaga edasi — kas vannituppa tuleb uus vann?
Ikka, värskendustööde järel toome uue vanni vannituppa ja asetame selle koguni aukohale ehk ruumi keskele (see tähendab, et vahetame senise vanni ja duši asukoha) — siis ei paikne uus uhke vann mitte ühe küljega seina ääres, vaid talle saab läheneda mõlemalt poolt.

Kes olid võistlusel enda lemmikud?
Toon esile kaks vannituba, mõlemate puhul on märksõnaks Skandinaavia. Tõepoolest põhjamaade disain on meie perele väga meeltmööda. Tõsi, isiklikult ei saa ma seda sümpaatiat laiendada põhjamaa kliima kohta, olen suur sooja-, valguse ja päikese sõber ning seetõttu meie külmas kliimas pean kirglikult lugu saunast. Sellest johtuvalt on väga sümpaatne, et üks neist alljärgnevatest vannitubadest on lisaks Skandinaaviale veel ka Vahemerest inspireeritud.
Meeldis skandinaavialikult ja boheemlaslikult elegantne vannituba ning Skandinaavia stiilist, Vahemerest ja jõekividest inspireeritud koduspaa.