Kodukontor, kui selline, on minu jaoks tähtis ja arvan, et igas kodus peaks olema üks hästipaigutatud töökoht. Mulle meeldib, kui igal asjal on oma koht ja ikka on vaja üht nurgakest, kus saab rahulikult tähtsaid mõtteid mõelda.

Korteri kujundamisel oli algusest peale eesmärgiks luua ka üks spetsiaalne nurk töölaua ja mahuka raamaturiiuli jaoks. Kuna terve korter on valge, sai ruumile sügavuse andmiseks töölaua tagune sein värvitud mustaks. Riiul on valmistatud erineva suuruse ja sügavusega vineerkastidest, mis lisavad nurgale oma vormidega mängulisust ning loovad võimaluse asjade süsteemsemaks paigutamiseks. Olemasolev töötool on pärit taaskasutuskeskusest.

Mind ümbritsev kodune keskkond on mulle väga oluline. Olen lootusetu ülemõtleja ja seega töö häirivate pisidetailidega kipub tihti väga ajamahukaks. Töötan, kuni olen tulemusega 100% rahul.

  • Fotovõistlusel hoidis silma peal ka auhinna välja pannud Elke Mööbli tegevjuht Siim Siigur ja tema meeskond. 

Hoidsime võistlusel huviga silma peal. Tore oli näha, et enamus fotodel joonistus hästi välja meie inimeste leidlikkus ja skandinaavialik maitse-eelistus. Nähtud skandinaavialik joon annab kindlust, et meie kodutoodete valikus olevad Skandinaavia tootjad Muuto ja HAY on olnud õige valik.

Kas olid ka enda lemmikud? Milline ja miks? 

Meeldis kindlasti võitja skandinaavialikult helges meeleolus lahendatud kodukontor, kuid originaalsuse poolest peab välja tooma Raivo leidliku vaheseinaga eraldatud kodukontori. Teiste hulgas meeldis veel Hannese poolt hästi läbimõeldud multifunktsionaalne kontor-kapp, milles leidus kõik vajalik kiireks meilide kontrollimiseks ja vastamiseks, puudu vaid korralik töötool pikemateks päevadeks. 

Miks on auhinnaks olnud tool hea ja mis üldse teeb ühe töötooli heaks? 

Auhinnaks on maailmas tunnustatud saksa tootja Interstuhl töötool EVERYis1. Arvatavasti kuulevad paljud Interstuhli nime esmakordselt. Kuid tegelikult on Interstuhli tooted olnud televisiooni vahendusel paljude inimeste kodudes. Interstuhli toodete kaasaegsus ja eksklusiivsus on see, miks just nende tooteid on kasutatud mitmes järjestikus James Bondi filmis.  
EVERYis1 töötool vastab euroopa normatiividele ja on sobilik 8-tunnisteks tööpäevadeks. EVERYis1 on varustatud erinevate kasutajamugavust tõstvate reguleerimisvõimalustega nagu muudetav istumissügavus ja istekõrgus, sellel on kõrguses reguleeritavad käetoed, automaatselt kaalule reageeriv sünkroonmehhanism ja kõrguses reguleeritav nimmetugi.

Hea töötool on väga individuaalne ja personaalne kasutajapoolne otsus. Kuid kindlasti on enne ostu sooritamist vaja uurida, kas tool vastab ikka kasutaja kõikidele vajadustele. Ehk kas tool toetab piisavalt küünarvarsi-õlavöödet, selga ja pakub nimmele parajat tuge. Kas istumisalus peab olema vastav kasutaja vajadustele, peab olema piisava sügavusega, koos seljatoega kehakaalu järgiv ja sünkroonselt liikuv, et istumine ei oleks staatiline, soovi korral muudetava kaldenurgaga. Toon välja, et vajaduste alla kuulub ka asjaolu kui pikkadeks tööpäevadeks tooli vajatakse. See on üks faktoreid, mis määrab tooli hinnaklassi. Enamus 8tunnisteks tööpäevadeks testitud ja sobivad töötoolid on hinnas juba kallimad kui näiteks 3 või 5tunnisteks tööpäevadeks mõeldud toolid. Meie valikus olevate töötoolide garantii on minimaalselt 5 aastat. Elu on näidanud, et korralikud ja õigesti kasutuseesmärgist lähtuvalt valitud toolid võivad kesta 10 ja enam aastat.

Soovitan huvilistel tulla meie Tedre 55 asuvasse salongi ja tutvuda Interstuhli toolivalikuga. Kui mitte ostma, siis selleks, et näha toole, mida James Bond kasutab.

  • Vaata ka Jako kodu, millest ilmus lugu meie lehel.