Miks otsustasite osaleda?
Tegelikult olin võistluskäiku jälginud juba pikka aega. Olime just valimis saanud oma uue värvilise terrassimööbli ja siis mõtlesin, et võiksime seda ka teistele näidata. Tähtaeg hakkas lähenema ja tuli kiirelt tegutseda, ainult et pildistamisel ei tahtnud ilmataat meiega koostööd teha. Jäime ootama ilusat päikselist õhtut. Paar päeva enne tähtaega ta siiski andis meile hea hetke, et teha ilus ja värviline pilt.

Millised olid ootused?
Kui ma vaatasin teiste osalejate pilte, siis sain aru, et konkurents on tugev ja erilisi lootusi me ei hellitanud, sest rahvas valib ise selle, mis kõige rohkem meeltmööda. Siin kohal ongi kohe hea tänada kõiki hääletajaid, kes meie pildile hääle andsid. Ilma teieta poleks meil hetkel uhket lõkkeaset-grilli.

Kuidas sündis idee just selline terrass ehitada ja kes on autor?
Terrassimööbli autoriteks olen mina, minu vend Raigis ja elukaaslane Siim. Idee oli õhus juba väga pikka aega. Meile pakub huvi meisterdamine, kus vanale asjale uus otstarve ja ilme antakse. Internet oli abiks ja sarnast pilti nähes tekkis mul kohe mõte ja ettekujutus, kuidas selline mööbel meie terassile sobiks.

Kas oli midagi ka rasket ehitamise juures?
Siin ilmas ei möödu midagi ilma raskuseta. Nii ka meil. Kui kogu materjal oli kohale toimetatud, valmistas selle õigetesse mõõtustesse saamine meile korraliku peavalu. Diivani alusmõõdud sõltusid peal olevatest istumisalustest ehk madratsitest, mistõttu tuli esmalt need välja otsida. Käisime läbi mitu poodi, kus mõõtsime, arvutasime ja arutasime. Madrats ei tohtinud olla liiga õhuke, liiga kitsas ega liiga lühike. Pika otsimise tulemusena leidsime ühest poest lapsevoodimadratsid. Neid tuli osta kolm tükki. Istumisalused olemas ja saime paika panna diivani lõplikud mõõdud.

Mis plaanid on terrassiga edasi?
Plaane on palju, ainult aja leidmisega on probleeme. Kuna meie terrass on mõõtmetelt suur ja päiksele avatud, on esimesena plaanis ehitada päevitusnurgake, kuhu meisterdame samuti kaubaalustest lamamistoolid. Plaanide hulka kuulub ka katusealune sellesama diivani kohale, et vihmase ilmagagi nautida värsket õhku ja head seltskonda.

Uus lõkkease on juba esimese tule saanud ja Riinu sõnul oli selle ääres mõnus istuda, juttu rääkida ja mõnuleda.

Alanud on ka uus fotovõistlus "Äge lastetuba". Kui sinu kodus on lahe ja vahva lastetuba, siis osale. Loe lähemalt SIIT.