Praegu tuntakse firmat eeskätt treehouse`ide projekteerijana. Ettevõtte puu otsa loodud maju leidub Saksamaalt, Austriast, Šveitsist, Ungarist, Itaaliast, Brasiiliast ja Ameerika Ühendriikidest.

Andrease sõnul on teda alati võlunud idee puu otsas paiknevast väikesest modernsest ehitisest. Arhitekti sõnul soodustab loodusele võimalikult lähedal olev ruum ka iseendale lähedal olemist.

2003. aastal ehitas Andreas endale oma esimene treehouse`i — Plendelhof (kaks järgmist pilti). Samal aastal asutas mees ka oma ettevõtte, kuna turul tundus olevat sobiv nišš puu otsa püstitatud majade tarvis.

Andreas on läbinud puusepakoolituse, enne oma firma asutamist õppis arhitektuuri ja töötas nii Saksamaal kui ka Austraalias erinevate loomniguliste projektidega. Arhitektuuri vallas peab Andreas enda eeskujudeks selliseid nimesid nagu Morphosis ja Richard Neutra.

Puu otsa maju luues püüab Andreas väljendada looduse ja arhitektuuri omavahelist dialoogi. Arhitekti sõnul on puu juba iseenesest inspireeriv ja võimas organism.

Üldjuhul algab treehouse’i loomeprotsess keskkonnast — paigast, kuhu see tuleb. See omakorda kooskõlastatakse kliendi soovidega. Baumraumi loodud majad on puitkonstrukstiooniga ja konstrukstioon on oluliselt kergem võrreldes tavaehitistega. Andrease sõnul on treehouse’i luues oluline jälgida puu seisundit, kuhu maja tuleb.

Arvestada tuleb puu võimaliku kasvamisega ja tuule käes liikumisega — turvalisus ennekõike.

Arhitekt ise armastab oma maju vaadata mõni aeg pärast valmimist — siis on need puulehtedest varjatud ja ümbritsevasse sulandunud.

SAMAL TEEMAL: