1. Utoopilised plaanid ja liigne kiirustamine

Asjatundmatu pilguga on lihtne reaalset töö mahtu alahinnata. Fakt on aga see, et korraliku ja kvaliteetse remondi tegemiseks tuleb aega varuda. Ideaalis võiksid teha plaani, kuhu paned kirja erinevate tööde algusajad ja lõpptähtajad. See võimaldab planeerida ja korraldada elu remondi ajal ning ka ise motiveerituna graafikus püsida. Juba plaani kokku pannes püüa tooteinfot ja tuttavate kogemusi arvestades välja selgitada, kui palju üks või teine remondietapp võiks aega võtta. Kui plaan on koos, siis püüa sellest ilusti kinni pidada ja ära jäta midagi viimasele minutile. Igaks juhuks arvesta ka täiendava ajakuluga, mida võivad kaasa tuua ootamatused.

Liigu noolega edasi järgmisele lehele

2. Kasutatakse kõige odavamaid materjale

Loomulikult soovime oma rahaasjades olla konservatiivsed ja kulutada võimalikult vähe. Paraku aga kehtib üldjoontes tõsiasi, et kui tahad odavat ja head, siis peadki ostma kaks asja — odava ja hea. Sama kehtib remondi juures. Odavate materjalidega tehtud remont ei pea kaua vastu ega hoia värsket ilmet, seetõttu tasub juba materjalide valikul võrrelda hinna ja kvaliteedi suhet. Näiteks odavaid värve ei saa tavaliselt pesta. Kokkuhoidu tasub eriti vältida niiskusrohkete ruumide nagu näiteks köök ja vannituba remontimisel, kus tuleks kasutada kvaliteetseid seina-, põranda- ja kinnitusmaterjale. Alati aga tasub hoida pilk peal sooduspakkumistel, võrrelda erinevate ehituspoodide hindasid ja piiluda ka Facebooki gruppidesse ja internetifoorumitesse, kus paljud müüvad ka kvaliteetseid remondist üle jäänud materjale.

3. Ei arvestata vajalike lubadega

Võttes ette remonditöid või renoveerimisi, mille käigus planeerid muuta kodu siseplaneeringut või teha suuremaid juurdeehitusi, peaksid kindlasti uurima, kas vajad nende muudatuste jaoks ka eraldi kooskõlastusi või lubasid. Fundamentaalsemate tööde juures aitab kindlasti ehitusseadustiku lugemine vältida olukordi, kus pead ehitamisele esitatavate nõuete rikkumise eest trahvi maksma või oma juurdeehitise lammutama. Kui soovid oma maja või korterit müüa, siis ei pruugi sa enam tehtud muudatuste kohta vajalikke pabereid saada ja kodu müümine võib osutuda võimatuks.

4. Ei kasutata professionaalide nõu ega abi

Kuigi me arvame, et kui keeruline see remont ikka olla võib ja küll me ise hakkama saame, siis tegelikult tasuks alati küsida nõu ja kogemusi. Erinevaid materjale ja töövahendeid on tänapäeval saada nii palju, et nende vahel orienteerumist oskavad eelkõige need, kes valdkonnaga tihti kokku puutuvad. Ei maksa peljata poes tooteinfot uurides küsida täpsustavaid küsimusi. Keerulisemateks töödeks, nagu näiteks elektritööd, ventilatsioonitööd või vannitoa remont tasuks aga tõsiselt kaaluda professionaali palkamist. Vähestest kogemustest tulenevat kahju on hiljem väga kulukas parandada ning praktikas on tulnud ette juhuseid, kus valesti tehtud torutööde pärast on vaja hiljem põrand uuesti üles võtta.

5. Ei veenduta piisavate rahaliste vahendite olemasolus

Raha on remondi lahutamatu osa ning remondieelarve tuleb koostada realistlikult — ka remonti tehes tuleb eluga edasi minna ja kõiki vabu vahendeid ei saa remonditöödele kulutada. Arvestada tasub kindlasti ka varuga, sest näiteks vana korterit või maja renoveerides on võimatu kõike ette näha ja vanade seinte või põrandate alt võib väja tulla terve rida üllatusi.

Allikas: Bigbank

LOE LISAKS: