Eriti oluline on ruumikus, sest kellelegi ei meeldi kapid, mille avamisel on tunne, et kohe kukub sealt kõik välja. Samuti on hea valgus väga tähtis, sest muidu võib juhtida nii, et teed vannitoas jumestuse ära ning koridori peegli ees ilmneb, et tulemus on kohutav.

Siin on põhilised vead, mida inimesed vannitoa sisustamisel teevad:

Liiga vähe ruumi

Enamik disainereid arvad, et üks peamisi vigu on vannitubades ruumipuudus. Vannituba on koht, kus inimene hoiab pesemisvahendeid, kreeme ja muid kehahooldusvahendeid.
Hea soovitus: kui alustad vannitoa ehitust nullist, siis võiks planeerida kapid seina sisse. Samuti võiks dušinurgas olla seina sees süvend, kuhu saab panna šampoonipudelid jms.
Disainerid soovitavad silmas pidada nii ilu kui ka praktilisust. Pole mõtet osta asja, mis on ilus, aga ebapraktiline või vastupidi. Mõlemad omadused on tähtsad.
Alati peab olema ruumikas koht, kus hoida puhtaid rätikuid. Lisaks peaks seinal olema mõned konksud, kuhu saab kasutatud rätikud kuivama panna. Kui ruumi on vähe, siis tuleks proovida olla loominguline ja leida asjade paigutamiseks kohti, mida saab kasutada mitmeti. Ilusaim näeb välja aga vannituba, mis on puhas ja kus puudub üleliigne kola. Kõik, mida saad ära paigutada, paiguta ära.

Halb valgustus

Teine kõige suurem viga vannitoas on halb valgustus. Sisekujundajate sõnul pole midagi hullemat, kui halvasti valgustatud vannituba. Paljud naised meigivad ennast vannitoas ja sätivad juukseid. Kui valgustus on halb, siis võivad ilmneda päevavalguses paljud vead. Enamasti puuduvad vannitubades ka aknad ja seetõttu on hea korralik valgustus eriti oluline. Vajadusel peaks paigaldama ka kohtvalgusteid. Keegi meist ei taha, et vannituba oleks nagu pime urgas.

Disainerid rõhutavad, et vannitoa kaunistamisega ei tasu ka üle pingutada. Mõni pilt või kuju on täiesti normaalne ja lisab hubasust. Küll aga ei meeldi kellelegi vannituba, kuhu sisse astudes jääb mulje nagu see oleks kolikamber.

Jääd elektritööde plaanimisega liiga hiljapeale

Ülioluline on panna enne juhtmete paigaldamist panna täpselt paika, kus hakkab asuma mingi lamp või tehnikaseade. Hiljem, kui seinad on plaaditud, on väga keeruline hakata uuesti elektrijuhtmeid vedama. Tõenäoliselt tuleb kõik plaadid selleks maha lõhkuda või siis mööda seina juhe vedada.

Ära vali plaate, millel on kerge libiseda

Tüüpiline viga on halb plaadivalik. Nimelt valitakse sellised põrandaplaadid, mis näevad lahedad ja dekoratiivsed välja, kuid on märjaks saades äärmiselt libedad. Kui aga astud näiteks vannist või dušikabiinist välja ja põrand on ülilibe, siis see on väga ohtlik. Seetõttu vali sellised plaadid, mis on mõeldud põrandale panemiseks ja libisemist takistavad. Usu, ka selliseid plaate on lahedaid.

Sa unustad isikupära

Tihti unustavad inimesed, et ka vannitoal võib olla isikupära nagu elutoal. Seetõttu näevad paljude vannitoad välja üksluised ja igavad. Seal on olemas küll kõik vajalik, kuid vannituppa minnes jääb tunne, et midagi on puudu. See nagu on ja nagu ei ole ka. Miks mitte aga oma vannituba isikustada ja muuta see endale hubaseks ja mõnusaks kohaks. See on koht, mida külastad iga päev, mitte korra nädalas. Miks mitte teha endale vannituba, milles pesemas käimine on iga kord justkui elamus.

Sa ei pööra niiskusele tähelepanu

Sisekujundajad hoiatavad, et vannitoas ei tohiks kasutada tapeeti. Kuna vannituba on niiske ruum, siis kindlasti peaks seal kasutada seina- ja põrandaplaate. Samuti peavad ehituse käigus olema kõik olulised kohad kaetud niiskustõkkega. Lisaks peab vannitoal olema hea ventilatsioon ja eriti hea on akna olemasolu.

Allikas: mydomaine.com