Mida teha, kui trepp krigiseb?

Tõenäoliselt on see kõige tüüpilisem trepimure, millega inimesed rinda pistavad. Krigin ei tähenda aga tingimata seda, et trepiastmed oleksid kõlbmatud ja halvas seisus. Sageli on krigiseva trepi korda tegemine käkitegu.

Esiteks selgita, milline aste krigiseb ja see on ainult ühe astme probleem või krigiseb mitu astet.

Teiseks tee kindlaks, kus asub trepiastme toetuspunkt. Selle saad teada nii, et vaatad, kus on trepiastme kruvi- või naelaaugud ja mille külge on aste kinnitatud.

Kolmandaks lisa astmele veel üks-kaks kruvi või naela, et see oleks toetuspunkti külge eriti korralikult kinnitatud. Krigin võib tuleneda sellest, et aste on toetuspunkti küljest aja jooksul pisut lahti tulnud ja peale astudes aste liigub. Mida paremini on aste toetuspunkti külge kinnitatud, seda vähem on ka kriginat.

Mida teha, kui trepi käsipuu on paigast ära või logiseb?

Logisev käsipuu on ebaturvaline ja selle peaks tegema nii kiiresti korda kui võimalik. Käsipuid valmistatakse ja kinnitatakse mitmeti. Need on kinnitatud kas otse seinale kinnitusklambritega või trepi külge või on kasutatud hoopis mõnda muud meetodit.

Kui trepi käsipuu on kinnitatud seinale, siis esiteks eemalda kõik vanad kruvid ja asenda need uutega, mis on suurema diameetriga ja pikemad. Nii võid kindel olla, et käsipuu on seinale kõvasti ja korralikult kinnitatud.

Vahel on kruviaugud peidetud ja seetõttu tuleb esialgu eemaldada kruviaugul olev punn ja seejärel asendada vanad kruvid suuremate ja pikematega.

Otsapostiga trepi puhul tuleb esmalt selgitada, kas logiseb post ise või ainult käsipuu. Kui probleem on otsapostiga, siis aitab samuti vanade kruvide asendamine uutega, mis on suurema diameetriga ja pikemad. Kui logiseb aga trepi käsipuu, siis tasub seda pinguldada selleks ette nähtud kohast mutrivõtmega. Kui ikka esineb probleeme, siis on mõistlik üle vaadata käsipuu kinnituspolt. Kui probleem on sellega, siis tuleb seda pingutada.

Mida teha, kui probleem on balustri ehk trepi sambakesega?

Esiteks lõika katkine sambake käsisaega pooleks. Proovi see ettevaatlikult kahes osas välja tõmmata. Kuna sambakesed kinnitatakse enne käsipuud, siis on nad väga tihedalt trepi käsipuu ja astmete vahele kinnitatud. Seetõttu võib uue sambakese kinnitamine olla katsumus omaette.

Uue sambakese paigaldamisel on vaja trelli ja sellise otsaga puuri, mis oleks sama diameetriga nagu ülemine auk, kuhu sambake kinnitatud oli. Seejärel puuri ülemine auk pisut sügavamaks, kui see esialgu on. Ole ettevaatlik, et sa ei puuriks läbi käsipuu. Paigalda uus sambake alustades ülemisest otsast ja seejärel kinnita alumine osa. Kui sambake ei taha hästi auku mahtuda, siis järelikult on vaja puurida ülemist auku suuremaks või lõigata sambakese ülemine osa pisut lühemaks. Kui sambake mahub auku, siis võta see korraks uuesti välja, lisa üles ja alla liimi ning paigalda sambake tagasi. Kui kardad, et see võib muutuda jälle lõdvaks, siis löö läbi käsipuu pisike nael, et ülemine osa oleks veel tugevamini kinnitatud.

Allikas: zillow.com

LOE LISAKS: