1. Bray, Berkshire

Olenemata sellest, et Brays elab vähe inimesi, resideerub seal Inglismaa väikelinna kohta kõige rohkem multimiljonäre. Täpsemalt on linna 4600 elanikust 160 ülirikkad, kelle varade väärtus on rohkem kui 10 miljonit dollarit ehk ligikaudu 8,4 miljonit eurot. Keskmise maja hind Brays on umbes 950 000 eurot.

2. Windsor, Berkshire

Windsor on tuntud sealse lossi poolest, mis on kuninganna Elizabeth II üks lemmikuid.
Linnakeses elab kokku 27 000 inimest, kellest 150 on miljonärid. Linn on tuntud sealse Windsori lossi poolest, mis on kuninganna Elizabeth II üks lemmikuid. Nimelt eelistab kuninganna seal veeta oma nädalavahetusi. Samuti on see imeilus loss üks vanimaid maailmas, mis on siiani kasutuses ja korras. Lisaks asub väikelinnas mitmeid atraktsioone, mida külastada. Näiteks Legoland ja võidusõidurada. Keskmiselt maksab maja Windsoris 590 000 eurot.

3. Ascot, Berkshire

Ida-Berkshire on tuntuim sealse Ascoti võidusõiduraja poolest, kus toimub prestiižne iga-aastane üritus Royal Ascot. See on Euroopa külastatuim võidusõiduüritus, kuhu läheb ligikaudu 300 000 inimest üle maailma. Linnas elab ligikaudu 11 600 inimest, kellest 130 on multimiljonärid. Näiteks elab seal praegu Chris Evans. Keskmiselt maksab maja Ascotis 867 000 eurot.

4. Virginia Water, Surrey

Virginia Waterist esimene väikelinn Inglismaal, kus maja maksis üle ühe miljoni naela.
See väikelinn kogus 2013. aastal tuntust kõrgete majahindade poolest. Nimelt sai Virginia Waterist esimene väikelinn Inglismaal, kus maja maksis üle ühe miljoni naela. Linnas elab 120 ülirikast ja samuti on seal väga hea liiklusühendus Londoniga. Samuti avanevad linnast kaunid vaated järvele, mistõttu on see eelistatud puhkepaik aadlike seas. Seal elavad näiteks Sir Elton John, Sir Cliff Richard ja Sir Bruce Forsyth.

5. Leatherhead, Surrey

Leatherhead on imekaunis ja ajalooline linn, mille peamised elanikud olid kunagi kaupmehed. Linna keskelt voolab läbi ilus Mole’i jõgi. Samuti on linna majadest 80 kaitsealused ja nende säilitamisse panustatakse palju. Leatherheadi 11 300 elanikust 120 on rikkad. Lisaks toimub linnakeses palju kultuuriüritusi. Näiteks Inglismaa suurim draamafestival Leatherhead Drama.

6. Weybridge, Surrey

See on äärelinn, kus elab ligikaudu 120 miljonäri. Näiteks on Weybridge’is elanud bändi The Beatles liikmed Ringo Starr ja John Lennon. Samuti on seal elanud ka mitmed kultuuri- ja kirjandustegelased. Küll aga on tavaline maja hind küllaltki krõbe – 5 miljonit naela, mis on ligikaudu 5,4 miljonit eurot.

7. Henley, Oxfordshire

Thamesi jõe kaldal asuv väikelinn nimega Henley on tuntuim sõudmise poolest, sest seal toimub iga-aastane sõudmisvõistlus Henley Royal Regatta, mis meelitab linna tuhandeid külastajaid. Majade hinnad on linnas aga kõrged. Keskmiselt tuleb maja eest välja käia ligi 1,23 miljonit naela ehk 1,32 miljonit eurot. Linnas elab 11 600 inimest, kellest 110 on ülirikkad. Samas on palju jaoks Henley teine kodu. Väikelinnas elas nooruspõlves kirjanik George Orwell ja praegu elab seal näitleja Orlando Bloom ja stsenarist Richard Curtis.

8. Marlow, Buckinghamshire

Marlows elab ligikaudu 14 000 inimest, kellest 100 on miljonärid.
Ka see väikelinn asub Thamesi jõe ääres ja on tuntud oma ajaloolisuse poolest. Linnas asub mitmeid huvitavaid maju ja vanu tänavaid, kus on palju pisikesi poode. Samuti asub seal Inglismaa esimene pubi, millel on kaks Michelini tähte. Linnas on elanud ka mitmeid kuulsaid inimesi, kellest silmapaistvaimad on teose “Frankenstein” autor Mary Shelley ja laulja Robbie Williams. Väikelinnas elab ligikaudu 14 000 inimest, kellest 100 on miljonärid. Keskmiselt maksab maja 642 000 naela ehk ligi 694 000 eurot.

9. Beaconsfield, Buckinghamshire

See linn on tuntud Bekonscoti mudelküla poolest, mis on esimene mudelküla maailmas. Samuti on linnas mitmeid imekena arhitektuuriga maju, mis on valdavalt kahekorruselised ja armsa väljanägemisega. Linna 5500 elanikust 50 on miljonärid ja keskmiselt maksab maja 992 000 naela ehk ligi 1,1 miljonit eurot.

10. Cookham, Berkshire

Cookhami 5500 elanikust on 80 ülirikkad.
Cookhamis maksab maja keskmiselt 578 000 naela ehk ligikaudu 625 000 eurot, mistõttu nimetati see 2011. aastal kalliduselt teiseks külaks Inglismaal. Linna 5500 elanikust on 80 ülirikkad. Samuti elas seal näiteks kunstnik Sir Stanley Spencer, keda inspireerisid imeilusad vaated, mis linnast avanesid.

Allikas: telegraph.co.uk