Ohtlike olukordade ennetamiseks saab targa maja süsteemis detailselt paika panna, mis üksinda kodus viibivale lapsele on lubatud. “Näiteks võib keelata iseseisvalt akende avamise, ebaturvalisena tunduvate koduseadmete kasutamise või pääsu ruumidesse, kus leidub esemeid, mis võivad olla lapsele ohtlikud,“ ütleb targa maja lahendusi tootva ettevõtte JUNG Eesti esindaja Mark Melts.
Samuti on vanemal nutiseadme teel võimalik distantsilt igal ajal jälgida, kas lapsel on kodus turvaline ja mugav.

Kuigi funktsioonide personaliseerimine on võimalik kõikidele pereliikmetele, rakendatakse seda Meltsi sõnul eeskätt laste puhul, kes ei pruugi ka tuttavates kodustes tingimustes osata ohte alati õigesti hinnata. „Targa maja süsteem pakub lahendust, mis tuvastab personaalse sisenemiskoodi, sõrmejälje või mobiilirakenduse alusel koduuksest siseneja ning eelnevalt sisestatud käskluste alusel teab, missugused funktsioonid aktiveerida,“ selgitas Melts.

Mark Meltsi sõnul saab targa kodu süsteemis määrata kindlaks ka selle, kuidas käituda ukse taga viibiva külalisega. „Süsteemi saab seadistada selliselt, et see annab igast ukse taga toimuvast liikumisest vanemale nutiseadme teel märku. Kaamerate vahendusel on võimalik kontrollida, kellega on tegemist, vajadusel temaga suhelda ning sissepääsu hoonesse hoopis ise disantsilt juhtida, “ lisas Melts.
Targa maja lahenduste abil on võimalik Meltsi sõnul maandada ka lapse hirmu üksiolemise või pimeduse ees. „Süsteemi saab seadistada selliselt, et võsukese koju jõudes lähevad tuled automaatselt põlema ja taustal mängib raadio või televiisor,“ lisas Melts.