Veel siiani leidub inimesi, kes arvavad, et puitbrikett ja pellet on nagu nõukogudeaegsed saepuruplaadid, mida liimiti kokku saepurust ning on ahjukütusena tõepoolest kõlbmatud, sest seal kasutatud liimid rikuvad nii kollet kui ka saastavad loodust. Puitbrikett ja pellet on naturaalsed ning loodussõbralikud kütused, mis ei sisalda mingeid lisaaineid, nende tooraineks on vaid saepuru. Koos hoiab neid puus sisalduv looduslik liimaine – ligniin. Mõlemad põlevad äärmiselt puhtalt ja tuhka koguneb koldesse ainult 0,5% süüdatava materjali mahust.

Puitbrikett

Puitbrikett passib enamikusse puuküttega kolletesse, ka saunaahju ja kvaliteetsesse metallkaminasse, eeldusel, et kasutaja teeb enesele selgeks, kuidas õigesti kütta. Kuidas siis seda teha? Lihtne vastus: mõistusega. Puitbriketti tohib alla panna oluliselt vähem kui puud. Süüdates koldes korraga sama palju briketti kui harjumuspäraselt halge, pole ahju lõhki kütmine mingi kunst. Näiteks kandilisi brikette tasuks panna ühe korraga kütteseadmesse kuni poole vähem. Kuna ümmargune puitbrikett on oma kütteväärtuselt veelgi kõrgem, kulub seda sama sooja saamiseks ainult kolmandik võrreldes puuga. Tule saab hõlpsalt üles süütekuubikutega nii kandilise kui ka ümara puitbriketi puhul.Üks levinud müüte räägib, et puitbriketi kvaliteeti saab alati hinnata selle värvuse järgi. Kui tume, ju see on siis ikka mädanenud puusäsist ja koortest kokku pressitud – nii arvatakse. Mõnel üksikul juhul võib see ju isegi tõsi olla, kuid näiteks Briketipoiste puitbriketid Tume Premium ja Ümar Ekstra on tumedad hoopis teisel põhjusel – neis kasutatakse peale kuuse ja kase termotöödeldud kvaliteetset saarepuud, mis annab briketis tooni.

Miks on puitbrikett nii hea?

  • Annab kiirelt ja rohkem sooja.
  • Soodsam teistest kütustest.
  • Ei sisalda mingeid mürgiseid lisaaineid.
  • Kuiv ja kohe kasutusvalmis, niiskust vaid 7% .
  • Võtab vähe ruumi ja ei pea säilitama kuuris.
  • Tuuakse koju kätte puhtas pakendis.
  • 100% eestimaisest saepurust.
  • Tekib väga vähe tuhka – 0,5% mahust.

Uudis! 100% okaspuupellet

Ehkki Briketipoiste meeskonnas on pika pelleti kogemusega inimesi, jõuti ise nende tootmiseni alles hiljuti. Kui harilikult on pelletites okaspuud ca 70–80%, siis ettevõte pakub küttegraanuleid, mis läbi ja lõhki okaspuust. Seega on nende kütteväärtus kõrgem, kuid maksumus jääb tavapäraste pelletite hinnaklassi.

Eesti kõige kvaliteetsema pressitud küttematerjali tootja Briketipoiste teenindus käib kaubaga sama jalga. Kütte tellimine on lihtne ja tarnega ollakse väga paindlikud. Kohalevedu toimub erinevalt paljudest teistest ka nädalavahetuseti, mil pere enamasti koos ja briketi ladustamisel vajalikke abikäsi kodus rohkem. Brikett ise jõuab ostjani kompaktses kilepakendis ja on nii puhas, et selle katuse alla tassimiseks pole vaja eraldi tööriideid selga panna.

Kõige lihtsam on kvaliteetset puitbriketti ja pelletit tellida Briketipoiste kodulehelt. Briketti võib leida ka hästi varustatud kauplustest ja selle tunned lihtsalt ära sisse pressitud märgist, mis koosneb tähtedest "B" ja "P" ning leegist nende vahel.

Tee proovikütmine juba sellel nädalal ja otsusta, kas mässad edasi halupuuga!

Jaga
Kommentaarid