Areenide puhul on märkimisväärne, et nende jääalune 2000 ruutmeetri suurune betoonpõrand on valatud ilma ühegi vuugita ja sinna ei ole tekkinud mitte ühtegi pragu. Jäähallide põrandapind asub umbes 4 meetrit allpool maapinda -1 korrusel.
Valgeks värvitud ning ülikvaliteetselt betoneeritud jäähalli betoonpinna sees asetsevad 8 cm sammuga külmatorud, kus põhiliseks külmakandjaks on vesiglükool, aga harjutusväljaku juures hakatakse kasutama ammoniaakvesilahust, mis pole nii viskoosne ja tänu millele hoitakse kokku pumpade minevat energiat. Betoonpind on isoleeritud ning valatud liivakihile, mis on omakorda ümbritsetud küttetorudega igikeltsa vastu. Igikeltsa madala temperatuuri vastu kasutatakse jääksoojust, mis soojustagastuse kaudu ventilatsioonikambris eraldatakse.
Kokku paigaldati põrandkütte torusid 8 kilomeetrit ning jahutustorusid väljakutes jää tegemiseks 8,7 kilomeetrit.

Hoone katusel asuvas külmajaamas on 1200 kW võimsusega jääkonteiner, tootes külma väljakutele ja kuivatusseadmetele. Jäähallis on iga väljaku kohta üks ehk kokku neli rootorkuivatusseadet, mis on vajalikud, et jää kohale puhutav kuuekraadine õhk oleks piisavalt madala niiskusesisaldusega, et jääle ei tekiks üleliigset udu ja kondensi.
2013. aasta oktoobris käis ehitusplatsil kibekiire töö. Hoone pidi ju 14 kuuga valmis saama.

62-meetrise sildega puitfermid
Peaareeni kommunikatsioonide ja ripplae ehitamine oli väljakutse, sest tegemist on 21 meetri kõrguse ja puitfermide vahelise tööga. Olukorda raskendas lühike tähtaeg ning asjaolu, et Eestis on ainult üks antud tsoonis töid teostama ulatunud tõstuk, lisaks tuli väga täpses järjekorras teostada riputite, akustiliste plaatide ja kommunikatsioonide tööde järjekord.
Kokku kasutati jäähalli ehitustöödel ligi 9400 m³ betooni, 1400 m³ liimpuitu ja kümneid kilomeetreid torustike ja kaableid ning rekordajal oli platsil kuni kümme kraanat kokku 1000 tonni tõstejõuga. Tegemist on seni Eesti suurima liimpuitlahendusega, mis paigaldati 25 päevaga.
Hoone teevad veelgi unikaalsemaks ka peaareeni juures kuni 62-meetrise sildega puitfermid, mis tarniti objektile kolmes osas ning paigaldati millimeetrite täpsusega kohapeal. Fermide paigaldamisega alustati curlingusaalist, siis liiguti harjutusväljakuteni ja viimaseks jäi peaväljak. Fermid on toodetud OÜs Peetri Puit. 4500 seinaelementi on toodetud E-Betoonelemendis ning need sai nelja kuuga ja nelja kraanaga paigaldatud igapäevases koostöös AS Merko Ehitus Eesti betoonitööde osakonnaga.
Raudbetoonelemendid on kogu hoones erikujulised ning hoone fassaadil tüüppaneele peaaegu polegi.
Ehitamise tippajal oli platsil kuni 10 kraanat kogutõstejõuga kuni 1000 tonni.
Vaata videost, kuidas see ehitis valmis!

Fakte Tondiraba Jäähallist

* Ehitusalane pind 40 556 m2 / kasulik pind 20 578 m2
* Hoone kõrgus maapinnast 15,7 m
* Hoone gabariidid: 132.2 x 93.3 m
* Ehituse ajaks sõlmitud hanke- ja ehituslepinguid – 115
* Peaareenil 5840 istekohta
* Väljas 550 parkimiskohta
* 7 üldventilatsiooniseadet + 4 rootorkuivatit DST Seibu Giken
* Jäätehnoloogia jahutusvõimsus on 300kW, jäätehnoloogia jääksoojuse taaskasutus soojuspumbaga 600kW
* Ventilatsiooni jahutusvõimsus on umbes 700 kW, soojasõlme võimsus 2237 kW
* Paigaldatud põrandkütte torude kogupikkus – 8000 m, jahutustorud väljakutes jää tegemiseks – 8700 m

Allikas: „Merko 25“
Kokku kasutati jäähalli ehitustöödel ligi 9400 m³ betooni.