Laudparkett paigaldatakse ujuvalt aluspõranda peale ning õhuniiskuse muutumisel vajab materjal võimalust paisumiseks või kahanemiseks. Selleks tuleb jätta põrandast väljaulatuva osa (sein, post, trepp, torud vms) vahele piisav, üldjuhul umbes 1 cm laiune vahe. Samuti ei tohi liistude fikseerimiskruve läbi parketi aluspõrandasse kinni keerata.
Liigsuure pinge all hakkavad üldjuhul ka parketi ühendused kriuksuma. Kuigi kriuksumine võib olla seotud ka ühenduste tootmiskvaliteediga, siis tavaliselt piisab ruumi perimeetri kontrollimisest ning tihedalt teineteise vastu olevate kohtade mõõtu lõikamisest.
Floorini tootejuhi Tarmo Titovi sõnul tasub probleemi põhjuse otsimiseks ja likvideerimiseks alustada liistude eemaldamise ning perimeetri inspekteerimisega. “Üldjuhul on kriuksumine pigem süveneva olekuga, mistõttu n-ö ise ära kadumist ei tasu siinpuhul oodata. On olnud ka juhuseid, kus ühenduste kriuksumise taga on parketi ühenduse ebatäpsus ehk lauad ei lukustu omavahel korralikult või paigaldamisel viga saanud ühendus,” seletab Tarmo Titov.