Muidugi ei tasu kõiki näpunäiteid üks ühele võtta. Hoonete torustikud on erinevalt ehitatud ja seetõttu on mõistlik keerulisemate tööde puhul kutsuda spetsialist. Seinte lahti võtmisel võib selguda, et uute torude paigaldamiseks või vanade torude asetuse muutmiseks tuleb ka karkassi muuta. Üldiselt ei ole seda mõistlik ise teha.

Planeerimine

Hea teostus algab planeerimisest. Pane täpselt paika, millist stiili vannituba soovid ja kas eelarve seda lubab. Nii saab arvestada, millele ja kui palju on vaja kulutada. Et lõpetulemus oleks kaunis ja pakuks rahulolu pikaks ajaks, võiks vaadata palju pilte erinevatest vannitubadest, et inspiratsiooni koguda. Nii tekib mingiks ajaks selge arusaam, kuidas mingid asjad peavad välja nägema ja kus paiknema.

Enne haamriga lõhkumist on hea idee uurida erinevaid vannitoaplaane. Nii saab paigaldada torustiku- ja äravoolusüsteemid kõige mõistlikumal viisil. Näiteks on hea konsulteerida spetsialistiga, kes annab hinnangu ning mõõdab ruumi ära.

Valmista ruum ette

Enne suuremate ehitustööde alustamist peab vannitoa selleks ette valmistama. Eemaldama peaks kõik seinakapid ja muu vannitoamööbli. Seejärel peaks lõhkuma kipsseinad ja kahhelkivid. Nii on ruum lage ja torudele pääseb ligi.

Kui maja on alles ehitusjärgus ja vannitoa täpne asukoht pole teada, peab selle hästi läbi mõtlema. On hea, kui vannituba asub köögi ja teise ruumide läheduses, kus on ligipääs veele. Küll aga ei tohiks vannituba olla liiga kaugel magamistubadest.

Ühenda äravoolu- ja ventilatsioonitorud

Esimesed torud, millega tõenäoliselt tegeleda tuleb, on äravoolu- ja ventilatsioonitorud. Need peavad olema väga korralikult ühendatud. Alles siis võib teha veetorudega seotud töid.

Valamukapi paigaldamine

Kui kõik torutööd on korralikult ja täpselt tehtud, on aeg paigaldada valamukapp. See võib tunduda esialgu lihtsana, kuid tuleb väga hoolikalt kontrollida, kas kõik torud said ühendatud. Kui vee- ja äravoolutorud on lohakalt kinnitatud ja tekib leke, rikub see vannitoakapi.

Kui soovid hoopis paigaldada jalaga valamu, siis on oluline, et sellel oleks toetav karkass. Jalaga valamud võivad tunduda kerged ja lihtsalt püsivad, kuid tegelikult on neil tuge vaja. Need on kinnitatud seina külge, et torumeestel oleks lihtsam töid teha.

Duši- ja vanni paigaldamine

Kuna duši- ja vanniga seotud tööd on küllaltki keerulised ja nõuavad suuremaid ettevalmistusi ning oskuseid, on mõttekas lasta need ära teha spetsialistil. Tööde hulka kuulub näiteks segistite, dušikabiini ja vanni paigaldamine. Mõned dušisüsteemid tuleb ehitada seina sisse enne plaatimist. Näiteks sellised, kus seinal on vaid paar nuppu ja laes on dušš. Eksperdil tasub paigaldada lasta ka igasugused luksusseadmed, mis võivad nõuda rohkem tööd ja täpsusi.

Kui palju maksab vannitoa remont, sellest loe lähemalt ja vaata näidiskalkulatsiooni siit.

Allikas: build.co.uk