Milline on kinnisvaral mõistlik müügiperiood? Erinevat liiki kinnisvaral võib see muidugi väga palju erineda. Näiteks korteri puhul loetakse selleks 6 kuud, majade puhul kuni 8 kuud ja kinnistutel isegi aasta.
On erandeid, kuid kui müügiperiood venib pikemaks, siis on ilmselgelt kusagil midagi valesti läinud ja enamasti on selleks, kas vale hind või probleemid paberimajandusega.
Inimesed, kelle peas kodu soetamise mõte küpseb, on kinnisvaraturul toimuvaga väga hästi kursis ja kui mõni kuulutus on olnud üleval pikemalt kui eeltoodud perioodid, siis need on kõik automaatselt ohumärgiga! Seega samal ajal kui omanik leiab, et tal pole kiiret müügiga, siis tegelikult ta tahtlikult pikendab tõenäosust oma kinnisvarale üldse ostja leida.

Kui alustada kinnisvara müügiga, siis tuleb ikkagi arvestada hetke turuseisuga ja panna ka hind vastavalt sellele, mitte mõelda, et küll hinnad ükskord järgi jõuavad. Kõige parem on konsulteerida spetsialistiga, kes annab ülevaate, millised tehingud on samaväärsete pindadega viimaste kuude jooksul piirkonnas toimunud.
Kui kinnisvara müüki panna, siis võib paar nädalat kuni kuu küsida kõrgemat hinda, et äkki näkkab, kui see ei õnnestu, siis ei tohiks kindlasti jääda edasi imet ootama.

Kuid vahel võib minna teisiti - nagu igale langusele järgneb tõus, siis ka igale tõusule järgneb langus. Seda, kui pikk on tsükkel, on väga raske ette ennustada, kuid on märke, mida tasub jälgida. Erinevad spetsialistid spekuleerivad juba pikka aega, millal ja kas üldse on oodata suuremat kinnisvarahindade langust.
Allikas: Arco Vara