Fahle Majana tuntud korteri- ja ärihoone projekteerisid vanast tehasehoonest (ehitatud 1926) ümber KOKO Arhitektid aastal 2006. Ilmselt on see arhitektuuriprojekt pälvinud kõige rohkem tähelepanu 2000-ndatel aastatel. See tervitab kõiki väliskülalisi, kes saabuvad meile lennujaama kaudu. (Foto: Vallo Kruuser)

Koidula 24 korterelamu lõid 3+1 Arhitektid aastal 2005. Renoveeritud ja kauni sisehooviga. Foto: Marko Mumm, EPL)

NO99 Põhuteatri püstitas pealinna Salto AB aastal 2011. Hoone ehitati eksperimendi korras vaid suvehooajaks ja oli avatud maikuust novembrini aastal 2011. Sellega tõestati, et ka väga kergesti süttivast materjalist — põhust — on võimalik ehitada avalikus kasutuses olev hoone. Disaineritelt nõudis see rohkem pingutust, aga tulemus oli seda väärt. (Foto: Arno Mikkor)

Okupatsioonimuuseum, mille projekteerisid koostöös Head Arhitektid OÜ ja Tomomi Hayashi aastal 2003. Märksõnaks on siin betoon, mis sümboliseerib repressiooni ja vangistust.

Foto: Ilmar Saabas

Foto: Andres Putting

Narva Kolledž — loojateks KavaKava Arhitektid aastal 2012. Hoone peegeldab seal kunagi asunud börsihoonet, mis hävis pommitamises. Börsihoone ehitati baroksesse Narva vanalinna ühena viimastest. (Foto: Vallo Kruuser)

Loe ja vaata täismahus artiklit www.estonianworld.com lehelt (inglise keeles).