Arco Vara Tartu piirkonna juhataja Tarvo Tamme sõnul õnnestub tavaliselt eluaset koos sisustusega hästi müüa, kuna sisustuse eraldi soetamine on kallis. Mööbli olemasolu on suureks plussiks eriti siis, kui korterisse või majja investeeritakse üürimise eesmärgil.

Kõige tavalisem on, et eelmised omanikud jätavad maha köögimööbli ning valgustid, välja arvatud eriti hinnalised disainvalgustid.

Kui osta sisustatud elamispind, kus eelmine pere elab veel mõnda aega sees, võib esialgne pilt sellest, mis korterisse alles jääb, päris palju erineda sellest vaatest, kui elanikud on välja kolinud. Seega tuleks notariaalses ostu-müügi lepingus võimalikult täpselt ära fikseerida, mis sisse jääb ja mis mitte. Seda tuleb kindlasti teha, et vältida osapoolte erimeelsusi peale korteri ostu-müüki.

Uusarenduste sisustatud korterite puhul on ka tavaline, et sisustuse eri osadele on hinnad määratud, vanade korterite puhul ei ole seda ette tulnud.

Uued omanikud kasutavad elamispinnaga kaasa ostetud sisustust erinevalt. Kui noor pere, esimest kodu ostab, on hea, kui võimalikult palju mööblit sisse jääb, kuna elamispinna ost on kulukas. Aja möödudes vahetatakse vastavalt võimalusele mööbel oma maitse järgi välja.

Vanade elamispindade puhul on olnud ka olukordi, kus kõik vana mööbel jääb ostjale, kes selle utiliseerib. Kuigi elamispinna möbleeritus on ostja leidmisel plussiks, siis turuhinnast kõrgemat müügihinda korteri või maja eest siiski küsida ei saa. Sisustus on lihtsalt ostjale selleks boonuseks, mis võib ostuotsust kiirendada.

LOE LISAKS: