Hanno Velt firmast Soojuskiirgur.ee ütleb, et ahjud on ääretult madalate ülalpidamiskuludega. Elektrienergiat vajab seade põleti töös hoidmiseks kõigest 40 W. Täisvõimsusel kasutab keskmise suurusega ahi ainult veidi üle liitri kütust tunnis. Väiksemad ahjud vaid 0,72 liitrit tunnis.

„Kui köetavaks pinnaks on näiteks normaalselt soojustatud 350-400 m2 ruum, välistemperatuur on +0 °C ja soovitud sisetemperatuur on +15 °C, ja me kasutame kütmiseks Weltemi kõige võimsamat soojuskiirgur ahju, tarbib ahi kõigest 4-5 liitrit kütust päevas. Peame siinkohal silmas tavapärast tööpäeva pikkust. Täpne kütusekulu sõltub mitmest tegurist. Ruumide soojapidavusest, samuti kas ahi töötab non-stopp režiimis ehk etteantud temepratuur on näiteks +40 °C või kui ahi on näiteks soovitud temperatuuri +15 °C saavutanud ning seetõttu kütmine peatunud. Temperatuuri langedes taaskäivitub ahi iseseisvalt. Soojus kandub ruumi ahju küttekoldest soojuse kiirgumisel / õhkumisel, mis kandub materjalidele ja materjalid või esemed ruumis soojenevad ning annavad soojusenergiat tagasi ruumi,“ seletab Hanno Velt.

Infrapunasoojus kandub ühtlaselt kõikidesse suundadesse ja tundub meeldiv ka ahju kõrval seistes. Samas kandub soojus ka suurtes ruumides laiali palju ühtlasemalt, kui ventilaatorpuhuritega, mis tekitavad liigset õhu ringlust, mis omakorda põhjustab olmetolmu õhku paiskumist.
Seadmel on pumbaga kütusepõleti, mis paneb kuuma gaasi ringlema keraamilise kattega torudes, andes välja infrapunasoojuse. Kolmekordne põletusprotsess tagab täielikult puhtad jääkgaasid, ahi ei vaja suitsutoru, seega kasutatakse kogu põlemistulemus soojendamiseks. Kuigi vajadus selleks puudub, saab soovi korral ka suitsutoru paigaldada ning selleks on kasutusjuhendis ohutuse nõuete täitmiseks täpne paigaldusjoonis.
Kui diiselkütus on põletatud peaaegu lõpuni, ei jäta ta lõhna või kahjulikke jääkaineid. Süsinik-monoksiid moodustub vaid mittetäieliku põlemise tulemusena. Ahi vajab puhtaks põlemisprotsessiks värsket õhku, mida saab ruumide tuulutamisega või ventilatsioonisüsteemist saadava värske õhuga tagada.

Ahju eeliseks on ka teisaldamise võimalus. Ahju on väga kerge kasutusse võtta, sest ei vaja püsivat paigaldust, nagu näiteks statsionaarselt paigaldatavad õhksoojuspumbad vajavad. Ahjudel on vastupidavad rattad, mis teevad ahju liigutamise kuhu iganes, väga lihtsaks. Ahjusid saab käivitada ka sõiduki sigaretisüütajast. Vajalik on vähemalt 150W inverteri olemasolu. Seega saab kasutada ahju ka haagistes või haagissuvilates.
Ideaalne lahendus tööstushoonetesse, garaažidesse, töökodadesse, katusealustesse, tallidesse, maakodudesse, suvilasse, PVC peotelkidesse, PVC põllumajandustehnika hoiustamise hallidesse, terrassidele, avalikele üritustele, messihallidesse, kirikutesse, lautadesse, ehitusobjektidele näiteks betooni kiireks kuivatamiseks ja ajutist kiiresti kütmist vajavatele pindadele. Ahju on võimalik kasutada ka õues.