Lihvimiseks tuleks kasutada liivapaberit ja lihvimistalda ja valida tuleb alati õige suurusega liivapaber. Mida jämedam on pahtel, seda jämedam on ka liivapaber, kuid tavalise pahtli jaoks kasutatakse liivapaberit suuruses 100-150.
Lihvimist tuleb alustada alati laest ja lihvida ringikujuliste liigutustega, et vältida “sisse”lihvimist. Selline lihvimine tagab ühtlase pinna ja ei tekita triipe ega kriime, mis hiljem värvi alt näha jäävad.
Nurkade lihvimiseks võib kasutada selleks eraldi valmistatud lihvimisklotsi, mis on ühest küljest kaldu ja millega on väga hea lihvida seinte ja lagede sisenurkasid.

Kui kõik pinnad on lihvitud tuleb seintelt ja lagedelt eemaldada pahtlitolm ja asuda pindade kruntimise juurde. Kruntimine on enne põhivärvidega värvimist väga oluline, sest kruntvärv imendub pahtlisse ja tekitab põhivärvi jaoks pinna heaks nakkuvuseks ning kruntvärv katab viimased peened kriimud.
Samuti võib kruntvärv kätte näidata ka üksikud ebatasasused, mis pahteldamisel jäid veel töödeldavale pinnale.

Lagede kruntimisel tuleb kõigepealt väikese rulliga või pintsliga värvida kõik laeääred umbes 10 cm ulatuses ja seejärel hakata värvima juba suure rulliga. Värvida tuleks esimene ehk kruntvärvi kiht pikki valgust ja värvi hajutamine teha akende poole ja pikkade tõmmetega.
Peale lagede värvimist võib hakata kruntima seinu ja nagu ikka tuleb ka seina sisenurgad ja alumised ääred enne värvida väikese rulliga, kuid värvida tuleb üks sein korraga, et värv ei jõuaks nurkades ära kuivada.
Suure rulliga värvimisel tuleks alustada ka aknapoolsest seinast ja liikuda ukse poole, ning hajutamine tuleb teha juba värvitud pinna suunas.

Peale kruntimist tuleb lasta värvil korralikult kuivada, mis oleneb juba temperatuurist ja värvist ning seejärel võib hakata täitma lae ja seinanurkasid akrüülhermeetikuga. Selleks kasutatakse spetsiaalset akrüülipüstolit, kuhu asetatakse akrüülituub, mille ots lõigatakse enne tööle hakkamist 45 kraadise nurga alla.
Akrüülhermeetik kantakse lae ja seinanurkadesse ühtlase sujuva tõmbega ja vajadusel siluda ainult niiske silikoonipulga abil. Akrüülhermeetik lastakse kuivada olenevalt juba tootjast kuni 12 tundi, peale mida võib hakata juba värvima põhivärviga kõiki pindasid.

Lagede värvimisel põhivärviga tuleb samuti alustada laeäärtest ja värvida need väikese rulliga 10 cm laiuselt ning seejärel värvida juba terve lagi suure rulliga üle. Rullil peab olema koguaeg piisavalt värvi, et ei tekiks kuiva pinda, mis takistab värvi ühtesulamist.
Põhivärviga värvimisel tuleb alati alustada lagede värvimist akende poolt ja liikuda vastasseina poole, see tähendab, et värvida tuleb risti valgusele ja hajutada tuleb värvitud pinna ühendused alati akna poole pikkade ühtlaste tõmmetega.

Seinte värvimist alustatakse ka alati akende poolt ja liigutakse akendest kaugemale. Värvitakse kõigepealt väikese rulliga seina sisenurgad ja altääred ning seejärel hakatakse värvima suure rulliga ja alati üks sein korraga.

Värv hajutatakse juba värvitud pinna suunas ja akna poole .Valge randi tegemiseks seina üles äärde kasutatakse paberteipi laiusega 2,5-5 cm olenevalt soovist. Teip kleebitakse vahetult enne põhivärvidega värvimist seina üles äärde kõikidele seintele ja värvitakse teibi alumisest servast 10 cm allapoole põhivärviga, seejärel eemaldatakse kohe teip seinalt ja ongi valge rant ja värvitud ruumid. Järgneb veel vaid aknapalede värvimine valge värviga ja ongi kogu värvitöö läbi.

Põrandate õigest lihvimisest loe lähemalt siit.