* Mehaaniline meetod

Selle valiku puhul tuleb kasutada mehaanilisi tööriistu, näiteks trelli koos vastava otsikuga ja liivapritsi.
Trellile kinnitada otsik traatharjaga ja eemaldada niimoodi värvikiht. Lõplikult pinnalt värvijäänuste eemaldamiseks ja pinna silumiseks kasuta trellil liivapaberiga otsikut.
Värvi eemaldamisel tekitab palju tolmu. Et kaitsta hingamisteid, siis kasutada respiraatorit ja võimalusel tuulutada ruumi hoolega. See meetod nõuab palju aega ja vaeva.

* Termiline meetod

Lihtsam viis on kasutada kuumaõhupuhurit, mis sulatab vana värvikihi Värvikiht jääb pinnasele lahtiselt, seda on võimalik eemaldada näiteks kaabitsaga.
Tuleb meeles pidada, et värvi ei tohi soojendada söestumiseni, sest siis on seda isegi raskem pinnalt eemaldada. Kui vana värvkate ei taha hästi sulada, siis tuleb lisaks kasutada mehaanilist meetodit.

Puidupinda on vaja puhastada piki puidukiude, et seda mitte kahjustada. Saab kasutada traatharja, pahtlilabidat ja kitsastes ning raskesti ligipääsetavates kohtades võib kasutada peitlit või kruvikeerajat.
Kuumaõhupuhur sobib värvi eemaldamiseks pindadelt, mille materjal juhib halvasti soojust (puit). Metall juhib soojust hästi ja seetõttu värvkate ei kuumene vajalikul määral. Siiski on võimalik ka sellistelt pindadelt värvkatet eraldada, kasutades selleks suurema võimsusega puhurit.

* Keemiline meetod

Vana värvi on võimalik eemaldada ka keemiliselt. Selleks tuleb kasutada spetsiaalseid värvkatte eemaldamise kemikaale, mis lahustavad või pehmendavad värvkatet. Keemiline vahend kanda pinnale kas pintsli või pihustiga.
Pärast värvkatte pehmenemist eemaldada see sarnaselt nagu toimus termilise meetodi puhul. Keemiliste vahenditega tegutsemisel tuleb täpselt jälgida pakendil olevat kasutusjuhendit. Kasutada tuleb kindlasti isikukaitsevahendeid.
Allikas: Kodukorda.net