Aknad vaheta enne remondi algust

Kui on vajadus akende vahetamiseks, siis võib selle töö ette võtta eraldi ning ajastada enne remondi algust. Tasub silmas pidada, et köögis tekib palju niiskust ja sageli on majades ventilatsioonilõõrid prahti täis ning ei taga piisavat õhuvahetust. Lahenduseks on tuulutusavadega aknad.
Uks takistab toidu valmistamisel lõhnade levikut korterisse ning seetõttu soovitame köögiuste kasutamist. Kui kööki viib pime koridor, siis võiks köögiuks olla klaasidega.

Köögimööbel tuleb aegsasti tellida

Eritellimusena valmistatud mööbel annab võimaluse ka kõige väiksema köögi puhul ruumi võimalikult otstarbekalt ära kasutada. Tuleb arvestada, et mööbli tarneaeg on keskmiselt 6 nädalat. Kogenud spetsialiste kaasates kulub köögi remondile aega poole vähem. Üldjuhul kestavad remonditööd 2-3 nädalat. Seega tasub köögimööbel remonti alustades aegsasti ära tellida.

Elekter, vesi ja gaas

Kui vanemat tüüpi majas köögi remont käsile võtta, siis on kindlasti vaja paigaldada ka uus elektrisüsteem ning varustada see nõuetele vastavate kaitselülititega. Tihti on 60-80ndate majade korterites elektrisüsteem juba osaliselt või täielikult amortiseerunud ja kõikide tarbijate jaoks ei jätku pistikupesasid. Kui elektritöid ei teostata koos köögi remondiga, siis hilisemate rikete ning elektritööde korral tuleb suure tõenäosusega ka kogu viimistlus uuesti teostada.
Soovituslik on välja vahetada ka kööki tulev vee- ja kanalisatsioonitorustik. Tihti asub köögi kõrval vannituba või WC ja selle seina sees on ka torude ja kanalisatsiooni üldpüstik. Et vältida hilisemaid lammutus- ja ehitustöid köögis, mis võivad kaasneda ühistupoolse vee- ja kanalisatsioonitorustiku välja vahetamisega, soovitame paigaldada püstaku torustiku ette teisaldatava mööbliplaadi – sellisel juhul hilisemate renoveerimistööde käigus ligipääs torustikule tagatud ja suuremat segadust see kaasa ei too.
Kui köögis on läbiv gaasitoru ja gaasimõõtja, siis võib arvestada võimalusega, et gaasimõõtjat saab vajaduse korral ümber paigutada. Gaasitoru ei tohi aga seina sisse peita, võimalus on see kuidagi kavalalt mööblidetailidega katta nii, et sellele vajadusel juurde pääseb.

Põranda konstruktsioon olgu tugev

Köögi puhul on oluline, et põrand saaks tugeva konstruktsiooni ja oleks loodis, siis on mööblit lihtne paigaldada. Köögis peavad kõik seinad lõpptulemusena sirged ja loodis olema, kuna muul juhul on köögimööbli paigaldamine keeruline ja ei ole võimalik saavutada ilusat lõpptulemust - mööbli ja seina vahele jäävad erineva laiusega vahed ja mööbel võib jääda silmnähtavalt viltu.
Põrandakatteks sobivad veekindlad PVC-katted – kindlasti soovitame valida kvaliteetsema ja tugevama katte, kuna köögis on palju liikumist ja hooletult valitud kate võib kiiresti kuluda. Parketi puhul on oluline paigaldada seda nii, et oleks tagatud niiskiskindlus. Selleks kasutatakse läbipaistvat liimi, mis paigaldatakse iga parketiliistu vahele.
Kui soovite paigaldada keraamilisi plaate, siis tasub arvestada, et maha kukkudes purunevad nõud kergesti ning põrand on külm. Köökide renoveerimisel paigaldatakse väga sageli ka põrandaküte, mis annab külmi põrandaplaate soojendades mugavustunde.
Viimistlustöödel kasutakse köögis küürimiskindlaid värve, et oleks lihtne puhtust hoida ja pindu pesta.
Allikas: Bauhof, Kristo Allvee
Sobiva õhupuhasti valimisest saad lugeda siit.