Seadme seisundi üldise hinnangu saab tavaliselt ise teostada. Esiteks tuleb kontrollida selle puhtust, korpuse välimust ja voolujuhtmeid. Õlipuhurite korral tuleb kontrollida, kas kütusepaagis on õli või vett. Kui paagis on õli, siis tuleb kontrollida selle kvaliteeti.

Seadme pikaajalise seismise jooksul paaki kogunenud võõrkehad võivad põhjustada tööhäireid ja isegi tõsiseid rikkeid. Samuti on soovitav kontrollida madala survega õlipuhurite kütusefiltrit ja õhufiltreid ning gaasipuhurite reduktori, gaasitorude ja ühenduste seisukorda. Lisaks sellele tuleb enne seadme sisselülitamist kontrollida, kas balloonis on gaasi. Paradoksaalsel moel on tühi gaasiballoon seadme käivitamisel peamiseks probleemide põhjustajaks. Sisselaskevõret, paaki, kütuse- ja õhufiltreid ning korpust saab kasutaja ise puhastada.

Ohutus eelkõige

Soojapuhuri uueks hooajaks ettevalmistamisel on kõige tähtsam veenduda, et selle tehniline seisukord on ohutu. Rikkis soojapuhuri käivitamine ei pruugi kahjustada üksnes seadet ennast, vaid seada ohtu ka selle tööpiirkonnas viibivate inimeste elu ja tervise.

Kui soojapuhuri seisundi suhtes esineb kahtlusi, siis pöörduge abi saamiseks lähimasse hoolduskeskusse. Suitsuplekid korpusel, vastu korpust hõõrduv ventilaator, kütuse lekkejäljed või põlemisprobleemid (millest annab märku valge või must suits) on vaid mõned arvukatest põhjustest, miks tuleb spetsialistide poole pöörduda.

Standardne ülevaatus

Gaasipuhurite korral kontrollivad hooldustehnikud tavaliselt termoelemente ja elektroonilisi klappe ning süütesüsteemi seisukorda. Õlipuhurite omanikke võib ees oodata surve reguleerimine, põleti ja põlemiskambri puhastamine või kulunud või rikkis osade nagu näiteks kütusefiltri või õhufiltrite vahetamine. Tavaliselt kontrollitakse nii seadme tööd juhtivaid ja reguleerivaid komponente kui ka kütusevoolikute seisundit.

Soojapuhuri käivitamisel pärast pikemaajalist seisakut tuleb arvesse võtta mitmeid olulisi aspekte. Oluline on seadme varasema töö intensiivsus. Soojapuhurid, mis töötavad kogu talve mitu tundi päevas, vajavad põhjalikumat ülevaatust kui need, mida kasutatakse üksnes erandkorras ja harva. Alati tuleb pöörduda volitatud hoolduskeskusse, kui esineb kahtlusi seadme töö suhtes või nähtavaid defekte, või kui seade on halvas tehnilises seisukorras.

Volitatud hooldus

Ühtlasi tasuks meeles pidada, et kui soojapuhur on suhteliselt uus, võib garantii veel mitmeid remonditoiminguid katta. Iseenda ohutuse tagamiseks tuleks vältida katsetamist ning kasutajad ei tohiks üritada seadet ise hooldada, kui on selge, et seda peaks tegema spetsialist. Nii võime olla veendunud, et soojapuhur on heas töökorras ka järgmistel kütteperioodidel.

Allikas: tooriistamaailm.ee

LOE LISAKS: