Kõige tähtsam on puhtus ja kord

Seda märkab iga potentsiaalne ostja ja seda ei tasu kindlasti alahinnata. Ise sees elades harjud asjadega, mis sulle on igapäevased, kuid ostja jaoks võivad need muutuda otsustavaks. Isegi sellised pisiasjad, nagu linik viltu laual või jalanõud suvalises hunnikus esiku nurgas jätavad kodust mulje, et see on korrast ära ja et sellest ei hoolita. See loob esmamulje ja emotsiooni, mida ei vaigista teinekord ka ostja mõistusehääl, et ta saaks tulevikus nagunii ise kõik oma käe järgi panna. Seega oleks mõistlik eelnevalt oma eluase ette valmistada mõningate soovituste järgi.

  • Asjad sanitaarruumis — pane asjad kappi! Ostja ei soovi teada, mis šampooni või öökreemi sa kasutad. Vann, dušinurk, wc-pott, peeglipinnad olgu puhtad, mustapesukorv kaetud, märjad käterätikud ära pandud.
  • Asjad köögis — köögi tööpind vabasta üleliigsest, köögitehnika ja kapiuksed tee puhtaks! Võimalusel pane värsked lilled vaasi või puuviljad korvi.
  • Asjad esikus — ostja saabudes tõsta oma üleriided ja liigsed jalatsid silma alt ära. Nii tekib uksest sisenedes kohe hea tunne: selles kodus on õhku ja ruumi.
  • Asjad magamistoas — voodi olgu alati tehtud, kas päevateki või ka ilupatjadega sätitud.
  • Asjad elutoas — vitriinkapid, kummutid, lauad ja nende pealsed ei peaks sisaldama asju eksponeerimiseks. Siin kehtib põhimõte, et parem vähem kui rohkem! Potentsiaalne ostja ei näe sinu eluruume sellisena nagu sina, sageli ei oska ta elutoas eksponeeritud asju väärtustada nagu müüja ise, sest temal puudub side ja taust nende asjadega. Korista kokku ajalehed, ajakirjad jms, diivanipadjad aseta korrapäraselt ja kui pehme mööbel on vana ja kulunud, pane sinna peale mõni ilus puhas pleed.

Ole külalislahke!

Pane ennast kenasti riidesse ja valmistu ostja saabumiseks nagu külalise tulekuks. Häid tulemusi annab see, kui perenaine on vahetult enne ostuhuviliste saabumist küpsetanud ja õhus on tunda meeldivat koogilõhna. Tasub mõelda ka vastuvõtule — omanik seab lauale küünlad, värsked lilled ja ka kohvi- või teetassidki, et pärast eluruumi ülevaatust koos maha istuda ning arutleda.

Paha ei teeks ka eluruumi vahetu tuulutamine ja vajadusel seada tualettruumi lõhnavad lilled õhuvärskendamiseks.

Ostja jaoks on oluline tunda ära see oma ja õige. Kohe uksest sisenedes võiks tekkida soe ja mõnus tunne. Enne müügiprotsessi tuleks endale selgeks teha, mis korterisse sisse jääb ja mis sisaldub müügihinnas. Tavapärane on see, et hinnas sisaldub integreeritud mööbel koos tehnikaga, kuid see pole reegel. Ostja tahab nagunii üle vaadata ka kõik esemed, mis eluruumi jäävad — needki olgu puhtad ja korras, ilma toiduvalmistamise plekkideta.

Potentsiaalse ostja saabudes pead ka arvestama sellega, et ta tuli teie koduga tutvuma müügikuulutuse peale. Seega võiks kodu sel hetkel välja näha nagu nendel fotodel, mis on lisatud müügikuulutuse juurde.

Muidugi huvitab ostjat asukoht, hind jms, aga arvesta sellega, et esmamuljel on määrav roll edasiste sammude astumiseks, ja kui kodu näeb välja, nagu sa ei hooliks sellest isegi, siis usu, et ostja näeb seda samuti ning ta läheb järgmist vaatama.

Allikas: Lahe Kinnisvara

LOE LISAKS: