"Müügihindade tõusuootusi võib põhjendada eeskätt tugeva nõudluse baasi ja kasvavate ehitushindadega, mis ei luba uusi kortereid varasemast odavamalt turule tuua," hindas EKFLi juhatuse liige ja kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark. "Senine hinnatõus on viimase aasta-pooleteise jooksul olnud ka üsna mõõdukas. Seetõttu võiks üldise majanduskonjunktuuri säilumisel koduostjad jätkuva 4-7 protsendi suuruse aastase hinnatõusu alla neelata," täiendas Tõnu Toompark.
Äripindade sektorist seevastu ootavad kinnisvaraturu osalised ostu-müügi- ja üüritehingute arvu kasvu. Seejuures osutavad valdavad ootused äripindade üürihindade langusele.

"Äripindade, eelkõige büroode ja kaubanduse juurde tootmine on olnud üsna aktiivne, uusi pindu lisandub jätkuvalt. Eks pakkumise suurenemisest olukorras, kus pinna vajajaid sellise hooga juurde ei tule, oodataksegi survet hindadele," selgitas Tõnu Toompark.
Ettevõtete käivete ja töötajate arvu osas on kinnisvaraettevõtjad traditsiooniliselt optimistlikud. Siiski on optimism pisut madalamal tasemel, kui käesoleva 2017. a alguses. Siiski oodatakse eelolevalt poolelt aastalt nii ettevõtete käibe kasvu kui töötajate arvu suurenemist.
Eesti Kinnisvarafirmade Liit viib regulaarselt kaks korda aastas läbi kinnisvarasentimendi uuringut. Küsitlusele vastajateks on EKFLi liikmed ja teised kinnisvaravaldkonna ettevõtete juhid ja tippspetsialistid.