Daikini olemasoleva õhk-õhksoojuspumpade mudelirea vahetab välja Optimized Heating 4 tootesari. Antud sarja iseloomustavad suurte uuendustega vabalt rippuva soojusvaheti kontseptsiooniga välisosad. Siseosad on läbinud täieliku uuenduskuuri disaini osas ja kasutusele on võetud keskkonnasõbralik R32.
Tanel Mekk firmast KSV Ekspert OÜ ütleb, et Daikini uue põlvkonna mudel on praegu parima kasuteguriga – keskmise kliimaga on näitaja SCOP 5,3, külma kliimaga SCOP 4,2! Uus väljapuhke rest vähendab värinat madalatel temperatuuridel. Välisosa müra võimsus on 61 dBA .
Õhksoojuspumpade valdkonnas on 10 aastat periood, kus õhksoojuspumbad vananevad n-ö moraalselt. Uued ja paremad tulevad peale ning kui ilmnevad esimesed märgid soojuspumba efektiivsuse või jõudluse langusest, siis üldjuhul otsustab enamik inimesi uue efektiivsema soetamise kasuks, mitte ei hakka vana remontima.

„Uueks märksõnaks on soojuspumbaturul uus külmaaagens ehk gaas R32. See on efektiivsem ja keskkonnale ohutum. OH4 seeria pumpadel tooks esile (juba varasemalt OH3 mudelitel hästi töötanud) rippuva soojusvaheti ehk ilma elektrita sulatuse tehnoloogia. Täiustatud on ka soojusvahetit, mis teeb sulatustsükli veelgi enam kiiremaks ja efektiivsemaks. Lisandunud on aktiivionisaator ehk Flash Streamer tehnoloogia ning uudne kamina funktsioon, kus soojuspump tuvastab ise täiendava kütteallika soojuse ning hakkab seda ruumis edasi kandma, varasemalt sai seda teha käsitsi soojuspumba töörežiimi valides,“ seletab Tanel Mekk uuendusi.

Tootjate vahel käib turul paratamatult pidev võidujooks ja seda eelkõige efektiivsusnäitajate osas. Parima efektiivsuse poole läbi erinevate tehnoloogiate püütaksegi jõuda.
Tanel Mekk nendib, et soojuspumpade kasutajad on väga teadlikud, käiakse aeg-ajalt lihtsalt ennast kursis hoidmas ja uurimas, et mida uut ja huvitavat on tulnud. Üldjuhul ongi õhksoojuspumpade eluiga ca 10-15 aastat, seega esimene ring on kindlasti juba täis ja muist juba ka välja vahetatud ka. Uute asjade huvi on suur.

Ehitusmessil toimuvast ja põnevatest uudistest saad lisaks lugeda siit.