Talv mõjutab kinnisvara müüki oluliselt, sest turg on muude aastaaegadega võrreldes vaiksem. Talvega võivad ostmise ja müümisega kaasneda külma ja pimeduse tõttu negatiivsed emotsioonid, aga enamus inimesi ei lähtu siiski kodu soetamisel pelgalt tunnetest — uus eluase soetatakse ikkagi vajaduspõhiselt, kas siis pere suurenemise, töökoha muutuse ja muude taoliste tegurite tõttu.

Tihti kardetakse, et talvisel ajal ei liigu potentsiaalseid ostuhuvilisi ja seetõttu ei soovita maja müüki panna, kuid tegelikult on eelis neil, kes talvel müüa otsustavad, kuna konkurente on vähem. Müügi juures ära varja maja kohta midagi, müü ausat kaupa.

Teed puhtaks ja majaümbrus korda

Meie talved ja teeolud on muutlikud ning seetõttu on oluline, et kliendil tekiks maja vaatama minnes positiivne kogemus. Juurdepääsuteed ja õuerajad ning kõnniteed peaks kindlasti hoidma puhtana. Libedustõrjet peaks tegema vahetult enne ostjate saabumist.

Hea mulje jätmiseks peaks majaümbrus olema korras, liigne kola ja ebavajalikud asjad tuleks viia silma alt ära, nii tekib huvilisel parem ettekujutus elamistingimuste kohta.

Talvel tulevad ka suvel ostetud maja varjatud puudused kiiremini välja. Maja külmasildu ja soojustusvigu ei anna peita. Soojal ajal ei märgata tähelepanu pöörata maja ligipääsetavusele ja muudele olulistele teguritele, mis talvel maja omanikel ilmnevad.

Kui kliendi ootused ja eelistused on soetada maja asulas, siis talvel üldjuhul olulisi juurdepääsu iseärasusi arvestada ei tule. Juhul, kui taristu koduni jõudmiseks on vilets ning teekond aeganõudev, võidakse maja ostust lihtsasti loobuda.

Valgustus ja küttekulud

Pimedal ajal mängib olulist rolli kindlasti kunstlik valgus — seega selgitage välja kas majas on piisavalt valgust, et ostjale objekti häid omadusi näidata. Hubasuse loomiseks pange põlema mõni küünal, tõmmake akende eest kardinad. Kontrollige maja elektrisüsteemi, samuti pöörake tähelepanu õuevalgustusele, majja pääsemine peaks olema nähtav ja turvaline.

Talvel on küsimus number üks kindlasti maja soojustus ja küttekulud. Valmista ennast ette ja osti välja klienti huvitavad arved ning informatsioon.

Kui on võimalus siis kindlasti tuleks ahiküttega maja enne ostja külastust kütta, see tekitab mõnusa koduse tunde ning loob õdusa atmosfääri. Külm kodu on kõle ja inimene ei tunne ennast seal koduselt ning see ei kutsu ka maja ostma.

Inimesed soetavad kodu vastavalt vajadusele ja see ei sõltu enamasti aastaajast. Kuna talvel tegeletakse maja otsimisega siiski vähem, võib sellest tulenevalt olla ka huvi pakkumiste vastu väiksem. Kui on oluline maja müüa kindlaks tähtajaks, võib aktiivse huvi puudumise tõttu suurt rolli mängima hakata hinna alandus.

Allikas: Arco Vara

LOE LISAKS: