Kruntvärvimisel ja värvimisel on töövõtted kõik samad. Kui plaanid ära värvida nii seinad kui ka laed, tuleb kindlasti alustada laest ja siis alles võtta ette seinad. Lage kruntides või värvides tuleb liikuda valguse suunas, mitte risti valgusega.Seinte puhul alustage kruntimist ja värvimist ukse juurest ning liikuge akna poole.

Kaheksa olulist sammu, mida järgida tasuks:

1. Puhasta sein. Enne kruntima hakkamist tuleb sein puhastada lihvimistolmust. Kasutage selleks niisket lappi.

2. Akrüüli nurgad. Parema tulemuse saamiseks akrüüli nurgad. Tehke seda kindlasti akrüüliga, mitte silikooniga, sest silikoon ei ole ülevärvitav.

3. Kata põrand. Enne kruntimist katke põrand ehituspapiga, et ei määriks olemasolevat põrandat värvipritsmetega.

4. Värvirulli hooldus. Enne kruntimistööga alustamist on väga oluline teha rullile väike hooldus. Loputage rull puhta veega läbi, et eemalduksid lahtised karvaosakesed. Seejärel lõigake mõlemad rulli otsa karvad kääridega 45 kraadise nurga alla. See on hea sellepärast, et rull ei hakkaks värvi otstest välja pritsima ja ei jätaks triipe.

5. Pintseldage sisenurgad. Kasutage selleks pintslit või väiksemat rulli.

6. Alustage kruntimisega. Valage kruntvärv värvivanni ja tehke rull kruntvärviga kokku. Alustage rulliga kruntimist seina keskelt ja liikuge rulliga üles ja siis tagasi alla. Nii tehes jaotate kruntvärvi seina ühtlaselt. Rulli viimane tõmme tehke alati ühes suunas, nii ei jää sein laiguline.

7. Laske kuivada. Laske kruntvärvil kuivada vastavalt tootejuhendile. Soovitav on kruntida kahes kihis.

8. Alustage värvimisega. Enne värvimist tõmmake maalriteip seina ülemisele äärele. Nii tekib viisakas valge äär ja on ka mugavam suure rulliga värvida. Kui teip on paigas siis väiksema rulliga värvige teibi ja seina äär 10 cm laiuselt. Alustage värvimist samamoodi, nagu kruntimist alustasite.

Allikas: Triin Türk, moodnekodu.ee

LOE LISAKS: