Kruvide valikul on esmalt tähtis see, kas neid kasutatakse siseruumis või välitingimustes. Kui toas võib soovi korral kasutada ka õue mõeldud roostevabasid või nanokattega kruvisid, siis välja sisetingimusteks mõeldud tsingitud kruvid kindlasti ei sobi.
Lisaks võib ka välitööde puhul kerkida vajadus tugevamate kruvide järele, näiteks on müügil tarvikud, mis on vastupidavad ka merevees.
Mõnikord kasutatakse maja terrassi ehitamisel tavalisi ilmastikukindlaid kruvisid, aga kui tegu on immutatud puiduga, siis sööb immutusvahend kruvid esimese aastaga ära. Seetõttu tuleks kasutada spetsiaalseid terrassikruvisid, mida on saadaval erinevas värvitoonis ning millel on ka terrassile sobilik kruvipea.

Tähtpeaga kruvi nii naljalt üle ei keera

Praktilises vaates pole vahet, kas kruvid on peite- või ümarpeaga, see on pigem maitseküsimus. Küll on mugavuse huvides oluline, kas valida keeraja tüübilt ristpea või tähtpeaga (kutsutakse ka torxpeaks) kruvi.
Ostetakse ja kasutatakse mõlemaid, sest harjumused ja kodused tööriistad on erinevad, aga üldiselt need, kes on juba tähtpeaga harjunud, ristpea juurde tagasi ei pöördu.
Tähtpeaga kruvide valik on laiem, sissekeeramine mugavam ja kiirem ning sellist tüüpi kruvi pole võimalik üle keerata. Küll on saanud kruvitehnoloogias ajalooks ühe keermega kruvipead, neid enam praktiliselt ei kasutata.

Iga materjal eeldab vastavat kinnitusvahendit

Konkreetsele tööle ja materjalile viitab enamasti keermetüüp ja kruvi ots. Näiteks kipsikruvisid on kahte sorti: tihekeermega metalli jaoks ja harvkeermega puidu jaoks.
Puitlaastplaadi puhul kipsikruvi kasutada ei tasu, selleks on oma spetsiaalne kruvi, mida on saada nii täht- kui ristpeaga. Põrandakruvisid iseloomustab hästi väike pea ja neljakandiline ots.
Katusekruvid erinevad üksteisest eelkõige pikkuse ja värvi poolest, plekikruvid on puurotsaga ja laia peaga. Fibo ploki jaoks on mõeldud oma kruvid, mida saab kasutada ka Aeroci ja Narva plokkides.
Betoonikruvid on sedavõrd tugevad, et neid saab keerata betooni ka ilma tüüblita, neid on saadaval väga erineva läbimõõdu, pikkuse ja peaga.
Betoonis kasutakse sageli ka kiilankruid, mida võib leida nii kuumtsingituna välitingimustesse kui tsingituna siseruumidesse.
Kui spetsiaalseid betoonikruvisid ei kasutata, siis nõuab betoon alati tüüblit, aga seda eeldavad ka näites kips ja paekivi.

Erineva otstarbega kruvid:
• Põrandakruvid
• Kipsikruvid
• Puit-laastplaadi kruvid
• Katusekruvid
• Terrassikruvid
• Plekikruvid
• Fibokruvid (sobivad ka Aerociga)
• Betoonikruvid