Näiteks kui väljas on soe, siis kasutab soojuspump ära energiat õhust, aga kui temperatuur on alla miinus 5 kraadi ning kasutegur hakkab langema, siis maapinnast.
Mis vahe on siis uue ja eelmise põlvkonna maasoojuspumpadel? Uue põlvkonna soojuspumbad Vaillant flexoCOMPACT ja flexoTHERM tulid välja aasta tagasi ja on eelmise põlvkonna seadmetest tubli sammu võrra edasi arenenud. Töökindlus on soojuspumpadel alati olnud väga hea ning nüüd lisati sellele veel juurde tõhusust ning parendati Green IQ tarkvaraga juhtautomaatika intelligentsust. Samuti annab uue põlvkonna pump võimaluse juhtida küttesüsteemi interneti või nutitelefoni kaudu.

GreenIQ on lahendus, mis õpib köetavat maja tundma ja loob ise optimaalseima küttegraafiku. Näiteks kasutatakse soojuspumba kolmanda soojusvaheti kaudu kompressori töö lõppedes ära tekkiv jääksoojus. Ringluspumpade kiirust juhitakse vastavalt temperatuurile ja sooja tarbimisele.
Maksimaalne küttevee temperatuur on 65 kraadi. Tänu lisasoojusvahetile soojuspumba sees tõstab soojuspump küttevee temperatuuri maksimumini ilma lisaelektrikatelt kasutamata, mis teeb näiteks tarbevee bakteritõrje ökonoomsemaks.

Vaillanti õhk-vesi soojuspumbasüsteemil on unikaalne jäävaba süsteem. Soojuspumbal on välisosa soojusvahetis temperatuuri vahe väike (5 kraadi), kuna külmakindla lahuse ringlemiskiirust juhib soojuspump ja see väldib kondenseerumist/jäätumist. Õhuvõturest ja soojusvaheti on kaetud vetthülgava materjaliga. Sulatus toimub päevas maksimaalselt vaid kaks korda ja otse elektriga – majast ei võeta sulatamiseks soojust.
Välisosa soojusvaheti on vetthülgava „Blue Painti” alumiiniumist nanokattega. Tänu sellele ei jää veepiisad pinnale pidama ning jäätumist ei tulegi peaaegu ette.

Teisi uudiseid ja põnevaid leide Tartu ehitusmessilt saad lugeda siit.