Juba selle aasta alguses oli näha, et GAGi uue õppehoone ehitustöödega ei olda sellises ajakavas, mis võimaldaks hoone õppetööks avada 1. septembriks. Selge oli see, et hoone ehitustööd on veidi töömahukamad ja keerulisemad, kui lihtsalt sanitaarremont.
Et õigeks ajaks valmis jõuda, algasid ehitustööd küll enne ehitusloa saamist. Siiski käis täna, 4. septembril koolihoones tõsine ehitustegevus. Päris valmis pole riietusruumid, tahvlid pole veel seintele kinnitatud, mööbel tahab veel lahti pakkimist, ustel pole lukke ees, paljudes kohtades vedeleb ehitusprahti, ringi jooksevad koristajad. Juba avamisel ilmnes ka ehituspraaki - lipuvarras kukkus maja seinalt alla pärast kahe lipu asetamist sinna.
Traditsioonilisest koolihoonest pidi plaanide järgi GAGi uut õppehoonet eristama see, et maja koridorid pakuvad igal sammul liikumis- ja avastamisrõõmu – seal on jooksurajad, tegevusalad ja istumisalad. Füüsilist tegevust võimaldavad virtuaaltennis, tantsukonsool, põrandamale ja -kabe, ronimis- ja rippumisvõimalus. Koridorides on munatoolid, kott-toolid ja mesilaskärje tüüpi puhkealad, kus pikutada. Eraldatud istumisaladel on võimalus vaikselt mõtiskleda ja õppida.

Ehitusdokumentide kronoloogia
• 21.11.2016 Vana-Kalamaja tn 9 ehituslepingu sõlmimine. Nordlin Ehitus, maksumus 6,4 miljonit eurot koos käibemaksuga
• 28.11.2016 Hoone anti üle ehitajale
• 12.12.2016 Ehitusjärelvalve leping
• 26.01. 2017 Vana-Kalamaja tn 9 ehitise rekonstrueerimise ja laiendamise ehitusloa taotlus ja ehitusprojekt esitati Tallinna Linnaplaneerimise Ametile menetlemiseks. Amet edastas ehitusprojekti seisukohtade saamiseks kõigile asjakohastele asutustele ja isikutele ning tagastas märkustega parandamiseks.
• 06.02.2017 Tallinna Linnaplaneerimise Amet väljastas ümberehitusloa ehitustöödeks.
• 20.02.2017 Pärast märkuste täitmist uuesti esitatud ehitusprojekt vaadati üle esimesel läbivaatamisel märkusi esitanud asutuste poolt.
• 2.03.2017 Enne ehitusloa väljastamist tagastas Tallinna Linnaplaneerimise Amet ehitusprojekti vaid kahe tingmärgi täpsustamiseks. Projekt korrigeeriti koheselt.
• 3.03.2017 Tallinna Linnaplaneerimise Amet väljastas aktsepteeritud ehitusprojektile ehitusloa.
• 6.03.2017 esitati Tallinna Linnaplaneerimise Ametile ehitamise alustamise teatis.
Allikas: Raepress