Levinud on laineplaatide kasutamine fassaadidel kombineeritult siledate eterniitplaatidega. Kiudtsementlaineplaadi kasutusiga on umbes 70 aastat.
Enne roovide paigaldamist paigaldatakse aluskate. Soojustatud katuse korral on ökonoomsem kasutada hingavat aluskatet, mille puhul ei ole tarvis jätta aluskatte alla tuulutusvahet ning soojustuse peale paigaldada tuuletõket. Spetsiaalse aluskatteteibi abil teibitakse hingav aluskate tuulekindlaks.

Laineplaate paigaldatakse paremalt vasakule ning altpoolt ülespoole. Plaadid kinnitatakse tihendiga 110 mm pikkuste tsingitud ja värvitud naeltega. Naelte löömisel tuleb kasutada kummiotsikuga haamrit, et värvkate naelapeadel ei kahjustuks.
Vasakul äärel peab laineplaat lõppema terve lainega, kuna servakate kinnitatakse kahe laine kohalt. Plaatide nurgad asetatakse vastakuti. S-kujulised servakatted kinnitatakse enne plaatide paigaldamist.
Roovide otste külge tuleb kinnitada äärepruss, mille külge kinnitatakse külje pealt iga roovi kohalt servakate.

Servakatte ülemine osa surutakse kinni laineplaadiga. Kui vasakut plaati on vajalik kitsamaks lõigata, tehakse seda piki laine põhja.
Servakate kinnitatakse koos laineplaadiga üle ühe roovi. Kaldharja harjakatete paigaldamist alustatakse alt ülespoole. Kaldharja alustatakse otsaplaadiga harjakattega.

Harjakatted kinnitatakse kahe naelaga harjalati külge, mis on harjalati hoidjatega kinnitatud sarikapaari tippu. Harjakatte alla paigaldatakse ventileeriv kaldharjatihend.
Balti laine naturaalsetel hallidel plaatidel puuduvad ettepuuritud augud, otstarbekas on kasutada isepuurivaid tihenditega kruvisid või puurida ette naelaaugud.
“Klassika” plaatide korral, mis on kujult ja mõõtmetelt analoogsed varem toodetud asbesti sisaldavate suurte eterniitplaatidega, tuleb plaatide nurgad ära lõigata või paigaldada plaate nihkega (et 4 plaadinurka üksteise peale ei satuks).
Allikas: Eterniit.com