Olukorras, kus ehitushinnad ning elamute müügipakkumiste arv püsivad maakonnas tervikuna kõrged, ei ole müügiperioodide olulist lühenemist ega hinnataseme märkimisväärset kasvu enam sarnaselt möödunud aastatele oodata. Korterituru mõningase jahenemise juures võib siiski elamuturul kõrgemat aktiivsust märgata ka lähitulevikus, mis on valdavalt mõjutatud turu hooajalisest kulgemisest ning korteriturult elamuturule siirdumisest.

Olenemata tehinguaktiivsuse ebaühtlasest käitumisest on turul tervikuna oodata mõõduka hinnakasvu jätkumist. Tallinnas ja Tartus jäävad hinnataset hoidma keskmisesse hinnaklassi kuuluvate elamutega tehtavad tehingud. Kohatine kehv pakkumise struktuur jääb toetama uusehitiste ning keskmisest kvaliteetsemate elamute järgset nõudlust.

Keskmisest oluliselt kallimate elamute likviidsus püsib jätkuvalt madal, sest eksklusiivsemate elamute soetajad näevad pigem võimalusena ehitada omale ise elamu vastavalt oma soovidele. Aasta teises pooles on oodata odavamate elamute tehingute osakaalu vähenemist, mis soodustab ajutiselt statistilise hinnakasvu kiirenemist.
Suve keskpaigast alanema asunud pakkumiste arv jätkab sujuvat langemist kuni kevade alguseni, mida saadab müügiperioodide hooajaline pikenemine.
Allikas: Pikemalt saab lugeda Arco Vara blogist