Ametist lahkuv ning liidu juhatuses jätkav Peeter Pere loodab, et 4 aastaga suudeti rajada tugev platvorm arhitektuurist arusaamise parandamiseks.

“Buumi ajal olime pildil, kuid sellele järgnenud karm argipäev pole arhitektuurikultuurile nii jätkusuutlik olnud,“ nentis Pere, soovides uuele esimehele edu hetkepositsiooni oluliseks parandamiseks.

Indrek Allmann osutus valituks 97 poolthäälega ja rohkem kandidaate esimehe kohale ei olnud seatud.

Indrek Allmann ise peab Eesti Arhitektide Liitu üheks vanimaks ühiskondlikuks organisatsiooniks Eesti Vabariigis.

“Pean lähiaastate olulisimaks eesmärgiks arhitektuuriteenuste ekspordi suurendamist ning läbi selle ka professiooni tugevdamist Eestis. Siseriiklikul tasandil vajab lahendamist küsimus, mil viisil oleks riigil võimalik senisest enam häid arhitekte kaasata meid ümbritseva ruumi kvaliteedi suunamisse,” toob Allmann esile tähtsamad suunad algavas ametis.

1972. aastal sündinud Indrek Allmann omandas kõrghariduse arhitektuuris Eesti Kunstiakadeemias arhitektuuri osakonnas. Alates 2004. aastast töötab Allmann juhtivarhitekti ja partnerina Arhitektuuribüroos Pluss OÜ.

Allmanni tuntumad tööd on Nordic Hotels Forum ja Hotell L’Ermitage Tallinnas, Tulbi-Veeriku korterelamud Tartus, Kentmanni 6 äri- ja eluhoone Tallinnas ning mitmed huvitavad eramud üle Eesti.

Indrek Allmann on Eesti Arhitektide Liidu liige alates 1999. aastast. Alates 2000. aastast kuulub ta liidu eestseisusesse ning aastatel 2006-2010 täitis liidu aseesimehe kohuseid.