Kuna liimvärv lahustub vees (sideaineks on tselluloos), siis ei saa eelnevalt liimvärviga värvitud pindade värvimisel kohe kasutada veega vedeldatavaid lateksvärve.

Vana liimvärv tuleb eemaldada täielikult kuni puhta aluspinnani. Selleks niisutage pinda veega ja kraapige pehmenenud värv pahtlilabidaga maha.

Kui te seda teha ei soovi, eemaldage vana pragunenud ja lahtine värvipind veega pestes ning pärast pinna täieliku kuivamist kruntige pind 20-30% lakibensiiniga vedeldatud alküüdkruntvärviga. Laske pinnal kuivada 8-12 tundi.

Tasandage konarused peeneterapahtliga, lihvige pahteldatud kohad ja eemaldage lihvimistolm. Pragude täitmiseks võib kasutada ka elastset ning ülevärvimist võimaldavat akrüülhermeetikut.

Seejärel värvige pinda kaks korda sobiliku seinavärviga. Laske värvil enne järgmise kihi lisamist vähemalt 2-3 tundi kuivada.

Värvimist alustage toa aknapoolsest seinanurgast ning värvimise käigus liikuge suunaga aknast eemale. Nii on võimalik paremini töötulemust jälgida.

Kõigepealt värvige pintsli või kitsa rulliga seinte üla- ja alaosad umbes 6-10 cm laiuselt. Tavaliselt ei värvita seina laeni välja, see piiratakse laest 1-1,5 cm kauguselt. Seina ülaosa värvitakse maalriteibi, pintsli või piirdelati abil ette. Kui kasutate pintslit, joonistage esmalt abijoon, mille järgi saate tõmmata värvipiiri.

Alustades rulliga värvimist, lükake kõigepealt rulliga üks põikiriba üsna piiri lähedalt. Seina värvimisel kandke värv pinnale ristipidiselt ning tasandage alt üles. Ruumi nurgad värvige pintsliga ette, samuti piirake pintsliga ukse- ja aknaliistude servad.

Seina värvimisel kasutage küllaldaselt värvi, see kergendab tööd ja tagab parema tulemuse. Sobivaim temperatuur värviga ruumis töötamiseks on +15...18°C. Vältida tuleb liigset tuuletõmmet.
Allikas: Värvikeskus
Liimvärvide kasutamisest loe siit.
Muldvärvi eripärast saad lugeda siit.
Miks seinad jäävad mõnikord pärast värvimist triibulised, saad teada siit.