1. Kuidas saavutada kortsurulliga tõeliselt unikaalselt viimistletud seinapind?

Kui soovid efektset ja värvilist seina, aga tapeedi panekule ei ole tahmist aega raisata, saab põneva tulemuse kortsurullitehnikaga. Tulemuseks on kordumatu sein ja seda vaid väheste vahendite abil. Tallinna Ehituskooli ehitusviimistluse õpetaja Laura Aidak näitab, kuidas seda teha.

2. Kuidas vanad põrandalauad tervelt kätte saada?

Sageli on vaja kohendada vana maja äravajunud põrandat. Selleks tuleb aga eemaldada põrandalauad. Tallinna Ehituskooli ehituse õppesuuna erialaõpetaja Priit Valge ja õpilane Henri Saarep näitavad lihtsat nippi, kuidas saab kahjustusteta lahti võtta vana laudpõranda.

3. Kaks võimalust, kuidas teha visuaalselt ilus silikoonvuuk

Tallinna Ehituskooli ehituse õppesuuna juhtõpetaja Meeta Heinaste näitab kahte varianti, kuidas on võimalik teha visuaalselt ilusad silikoonvuugid.

4. Riiuli paigaldamine kipsplaadist seina — millist kinnitust kasutada ja kas riiul ikka jääb püsima?

Enamik meist on elu jooksul kokku puutunud riiuli riputamisega kipsplaadist seina. See ettevõtmine võib aga osutuda üsna raskeks ülesandeks, sest riiul ei taha mitte seina püsima jääda. Miks? Tallinna Ehituskooli ehituse õppesuuna erialaõpetaja Priit Valge ja õpilane Henri Saarep näitavad ette, milliseid kipsitüübleid tuleks kasutada.

5. Õpi kasutama tikksaagi! Väärt nipid, mis tagavad hea lõikekvaliteedi

Tikksaag on hädavajalik tööriist puidutöötlemises. Tikksaega on hea teha kõverjoonelisi lõikeid ning muidugi ka erinevaid avasid. Tallinna Ehituskooli puidu õppesuuna erialaõpetaja Ando Roos tutvustab esmalt tikksae ehitust ning näitab sirgjoonelise lõike tegemist.

6. Õpi kasutama plaadilõikurit. Keraamilist plaati tuleb lõigata ettevaatlikult

Keraamilise plaadi lõikamine on imelihtne, kui rakendada õigeid töövõtteid. Tallinna Ehituskooli õpetaja Meeta Heinaste ja õpilane Iiris Kristiin Piilbak näitavad ette.

7. Universaaltööriist aitab segava piirliistu mugavalt parajaks lõigata

Põrandakatte paigaldamine kodus ei ole keeruline töö. Parketi, PVC või vaiba mahapanek edeneb üsna kiiresti, kui ette ei tule takistusi – näiteks uste piirliistud. Tallinna Ehituskooli ehituse õppesuuna erialaõpetaja Priit Valge näitab, kuidas universaaltööriistaga selle takistuse imelihtsalt kõrvaldada saab.

8. Kas oskad valida õiged kaablid? Vaata järgi, mida ja kus kasutada!

Tallinna Ehituskooli elektri õppesuuna juhtõpetaja Ingrid Knuut seletab ja näitab koos õpilase Anton Korotkoviga, kuidas valida koju õiged kaablid ja mida seejuures erinevate toodete puhul jälgida.

9. Kuidas freesida keraamilisele plaadile läbiviiku?

Tavaliselt on vaja keraamilistele plaatidele kas köögis või vannitoas freesida läbiviigud näiteks segistite või siis pistikute tarbeks. Tallinna Ehituskooli ehituse õppesuuna juhtõpetaja Meeta Heinaste näitab, kuidas seda tööd teha.

10. Nutikas nipp, kuidas seintele saab teha ilusate sirgete äärtega triibud

Tallinna Ehituskooli ehitusviimistluse õppesuuna juhtõpetaja Terje Jaksen näitab, kuidas teha seinale ilusaid selgeid triipe ehk minna üle ühelt värvitoonilt teisele nii, et triipude servad ei „narmendaks“.

Hea lugeja! Anna meile kommentaarides teada, millisel ehitusega seotud teemal sooviksid uuel aastal videoõpetusi näha!

LOE LISAKS: