Multitööriistaga saab lihvida, lõigata metalli, puitu, kipsplaati, teha suuri avasid ja sukelduslõikeid kõvasse puitu või lõigata uue parketi paigaldamisel ukselenge madalamaks. Sellega on võimalik eemaldada kuivanud segu plekke, lõigata parketti seina äärset parajaks või kasvõi vanu naelu ja kruvipäid maha lõigata.
Järgnevalt toome välja kuus rakendust, kus professionaalid kasutavad multitööriista oma igapäevases töös.

1. Sukelduslõiked. See on suure tõenäosusega üks kõige lemmikumaid rakendusi multitööriista kasutajale. Multitööriist on mõeldud tegema võimatuna näivaid sukelduslõikeid, kasuta vaid õiget tera. Selliseid lõikeid tehakse kõige enam kipsi sisse, et uputada elektri harukarpe ja süvistatavaid lampe.

2. Kasuta multitööriista kui taldlihvijat.
Vaheta lõiketera lihvtalla vastu ning saad seda kasutada kui väikest taldlihvijat. See küll ei asenda taldlihvijat, kuid väiksemate detailide tarbeks on ta ideaalne tööriist. Saadaval on ka abrasiivid, millega võid edukalt kuivanud segu või liimi eemaldada

3. Sisselõiked puitu
, kipsi ja metalli. Selliste lõigete tarbeks kasuta poolkuu kujulist tera, millega võid vabalt teha ka pikemaid lõikeid. Poolkuu teraga on võimalik teha kiiresti sirgeid lõikeid tänu selle üsna pikale lõikepinnale.

4. Kraabi ja puhasta. Vana värvi, linoleumist põrandakatet, mustust ja palju muud on võimalik multitööriista kraapimisteraga eemaldada.

5. Eemalda vana segu või silikoon
. Vana vuugisegu eemaldamine keraamiliste plaatide vahelt on parajalt närvesööv ettevõtmine. Multitööriist teeb selle töö aga nauditavaks tegevuseks. Olgu selleks siis vana segu või silikooni eemaldamine.

6. Uste, lengide ja liistude madalamaks lõikamine
. Võib-olla kõige enam kasutatakse multitööriista siseviimistluse juures. Kui vanale põrandakattele pannakse peale uus parkett või linoleum, siis ukse leng ja liistud ning ka uks ise vajavad lühemaks lõikamist. Seda tööd on hea teha multitööriistaga.
Allikas: Stokker