1. Algselt pidi 17-korruseline torn olema ankruks dirižaablile ja sisenemisväravaks reisijatele. Praegune vaatlusplatvorm, mis asub 1250 jala (381 m) kõrgusel, on suletud. Kuid esimeste ehitusplaanide peal oli tegemist avatud platvormiga, kust oleks reisijaid trans-Atlantilistesse dirižaablitesse ja neist maha laaditud. Pärast seda, kui tugev tuul peaaegu katastroofi põhjustas, esialgsest plaanist loobuti.

2. Ametlike raportite kohaselt sai hoone ehitamise käigus surma viis töölist.

3. 28. juulil 1945 rammis paksus udus eksinud pommituslennuk B-25 torni põhjakülge 78. ja 79. korruse vahel. 14 inimest sai surma (tegemist oli laupäevaga, paljud kontorid olid õnneks tühjad). Liftioperaator Betty Lou Oliver, kes kukkus liftiga ala 75. korruselt, jäi ellu. Tema vaba langemine on registreeritud Guinessi rekordite raamatus kui pikim alla kukkunud liftisõit, milles inimene ellu jäi. Hoone suuri kahjustusi ei saanud, tegevus jätkus kontorites juba õnnetusjärgsel esmaspäeval.

4. Aastate jooksul on enam kui 30 inimest hoone tipust alla hüpates enesetapu sooritanud. Piire pandi vaatlusterrassi ümber 1947. aastal, kui kolme nädala jooksul proovis sealt alla hüpata viis inimest. 1979. aastal hüppas Elvita Adams alal 86. korruselt, kuid tuul kandis ta hoonesse sisse juba korrus allpool, 85. korrusel ning kehavigastusena sai ta sellest hüppest kaasa vaid puusaluumurru. Viimane suitsiid pandi toime 2011. aastal, kui 21-aastane Yale’i ülikooli tudeng vaatlusterrassilt alla kargas.

5. Veidi rõõmustavam on fakt, et Empire State Building on olnud mitmete klassikafilmide võttepaigaks, näiteks „An Affair to Remember“, „Sleepless in Seattle“ ja muidugi „King Kong“ (1933 ja 2005).

6. Vaatlusterrassi külastab aastas neli miljoni inimest ning 2010. aastal saadi piletite müügist 60 miljonit dollarit kasumit. Samas ei too hoones asuvad kontoripinnad suurt midagi sisse.

7. The Empire State Building Run-Up’i nimelist jooksuvõistlust, mis algab esimeselt ja lõpeb 86. korrusel vaatlusterrassil, peetakse 1978. aastast saadik. Distantsi pikkuseks vertikaalselt on 320 meetrit ehk 1576 astet. Milline on rekordaeg? 9 minutit ja 33 sekundit ning see kuulub Austraalia jalgrattur Paul Crakeile aastast 2003.

8. Valgustuse kustumist esineb hoones umbes 100 korda aastas.

9. Igal aastal peetakse hoones valentinipäeva pulmakonkurss, mille käigus valitakse välja 14 paari, kes saavad abielluda vaatlusterrassil.

10. 2011. aastal sai Empire State Building kuldse LEED (Leadership in Energy and Environmental design) sertifikaadi, mis tõendab, et tegemist on kõrgeima hoonega USA-s, millele antud keskkonnasäästlik sertifikaat.