Maailma disaini suundumusi tutvustavad 15. septembril Kulruurikatlas toimuval seminaril Redefining Design“ kogemustega disainerid USA-st, Soomest, Rootsist, Portugalist ning spetsialistid Eestist, Itaaliast, Austriast.

„Ühiskond on asunud ümber defineerima disaini mõistet. Vormi tähtsustavast perioodist üleminek kasutajakogemuslikule ajastule asetab inimese disainiprotsessi keskmesse, mis ei ole mitte ainult moraalne kohustus vaid ka majanduslikku kasu toov ning samas esteetililist naudingut pakkuv,“ leiab seminari juhtiv Disainiöö peakorraldaja Ilona Gurjanova.

Elamuslikku ettekannet on oodata Cameron Sinclair'ilt "Architecture for Humanity" rajajalt, kes on humanitaarkriisidele lahendusi pakkunud ligi viisteist aastat ning kes on koostööd teinud ka näiteks Brad Pitti ja Angelina Jolie heategevusfondiga. Tänapäeva tööstusdisaini telgitagustest räägib tuntud Soome disainer, Iittala brändi juht Harri Koskinen ja toidust kui elamusdisainist ja õnneallikast saame osa Veronica Fossa loengu ja töötoa kaudu. Sellest, kuidas mõõta disaini kasumlikkust ja mõju majandusele soovib ettevõtetele ja avalikule sektorile rääkida Severin Filek. Vajadusest strateegilisteks muutusteks disainiprotsessis ja organisatsiooni kultuuris kuuleme tootedisaineritelt Pedro Gomesilt ja Jonas Petterssonilt. Jakob Rosin demonstreerib oma näite põhjal kuidas nutimaailmas mobiilirakenduse abil nägijaks saada.

Seminar: Redefining Design
kl 10:00-15:00
55€ (Ealry bird) / 65€
Eelregistreerumisega!

programm@disainioo.ee

Esinejad:
Cameron Sinclair

Cameron Sinclair on tuntuks saanud kui humanitaarkriise lahendava heategevusliku organisatsiooni Architecture for Humanity asutaja ja eestvedaja. Ta on ka abivajajatele sõjajärgsetes piirkondades hooneid kavandava disainistuudio Small Works asutaja ja peadisainer. Sinclair on Westminster´i Ülikooli audoktor ning prestiižse TED auhinna võitja.

Veronica Fossa
Firma WE Factory asutaja Veronica Fossa on eksperimentaaldisainer ja strateeg, külalislektor ja nõutud disainiekspert. Ta tegeleb ka toiduteemaliste projektide kureerimisega, abistades ettevõtetel ellu viia oma visioone. Teinud koostööd Aalto Ülikooliga, disainikooliga Scuola Politecnica di Design, Roskilde Festivali ja Tallinna Kultuurikatlaga.

Severin Filek
Severin Filek, professor. Alates 1992 disainaustria (Austria professionaalsete disainerite ühing) tegevjuht.1998-2000 BEDA (Euroopa disainerite ühing) president, hetkel nõukogu liige. Üks BEDA põhimõtete loojatest ning Euroopa disainiraportite rajajatest. Avaldanud palju artikleid ning mitu raamatut. Külalislektor ja õppejõud välismaa kunstiõppeasutustes.

Jonas Pettersson
Kümme aastat tagasi, kohe pärast disainiülikooli lõpetamist Kalmar´is, asutas Jonas Pettersson koos John Löfgreniga disainistuudio Form Us With Love, mille disainiala strateegiks ta on tänapäevani. Kasutades oma laialdasi disainialaseid teadmisi, on Pettersson teinud koostööd rahvusvahelise disainimaailma tuntud brandide ja firmadega.

Jakob Rosin
Eesti Pimedate Liidu e-kampaaniate juht, juhatuse liige ning ajakirjanik.

Pedro Gomes
Pedro Gomes on palju auhindu võitnud disainer, ettevõtja ja unistaja. Tema kirest erinevate väljakutsete järele sündis Saksamaal ja San Francisco´s töötamise ajal konsultatsioonistuudio Pedro Gomes Design, mis tegeleb globaalse strateegilise disaini valdkonnas ning kus koostöös andeka rahvusvahelise meeskonnaga tegeldakse holistlike disaini- ja innovatsiooniprogrammidega.

Harri Koskinen
Harri Koskinen saavutas juba oma loomingu algaastail rahvusvahelise tuntuse kompromissitu ja enesekindla väljenduslaadiga. Tema kaubamärkideks on praktilisus, säästlik stiil ja kontseptuaalne lähenemine tootele, samuti ruumiline mõtlemine. Koskineni klientideks on teiste seas Arabia, Finlandia Vodka, Iittala, Issey Miyake, Panasonic, Seiko, Swarovski.

Vaata festivali kohta täpsemalt SIIT.

Jaga
Kommentaarid