Solaris Keskuse turundusjuhi Kristiina Kullo sõnul täitub keskus erinevate näituste, esitluste ja üritustega. "Solaris on oma katuse alla koondanud Eesti kultuurimaastiku tõelised tipud nagu PÖFF ja Tallinn Music Week. Pika ja väärika ajalooga Disainiöö võõrustamine on selles osas loomulik jätk, et saame oma külastajatele pakkuda Eesti põnevamaid ja ainulaadsemaid kultuuri- ning disainielamusi," lausus Kullo.

Disainioksjoni näitus

18. septembril avatakse Disainioksjonil osalevate toodete näitus. Näitusel on kuni kümme disainirariteeti, mille hulka kuuluvad näiteks Boris Berlini 100% taaskasutatud plastist valmistatud vildist toolid ja Karlotta nahast voorusevest. Näituse lõpupoole, 27. septembril, toimub Solarises soojendusoksjon, mille käigus läheb enampakkumisele kolm eset, teiste hulgas Rolf Benzi lounge-tool 394, Labsdesign. Disainioksjonist saadav tulu läheb noorte disainitalentide enesetäienduse toetuseks.

Mood ja melu

22. septembril kell 17 toimub elustiilifotograafi Artur Sadovski uue T-särgi brändi esitlus. Päev hiljem, 23. septembril kell 14 leiab Solarises Eesti Disaini Majas kõikide moehuviliste rõõmuks aset Eesti Kunstiakadeemia moedisainitudengi Krista Tulpi kollektsiooni Piece of Cake esitlus. Kollektsiooni teeb eriliseks see, et esemed on mängulised ja fantaasiaküllased ning ilma õmblusteta ehk loodud laserlõikuriga.

Filmid ja vestlusringid

Filmi- ja disainisõpradele näidatakse kaasamõtlemiseks 25. septembril kell 18 Solarise keskuse Apollo raamatupoes design talk lühifilme, kus oma ametit ja loomingut avavad armastatud Eesti disainerid. Üritusele saab tulla tasuta! Samuti toimub 26. septembril kell 14 kinos Artis eelregistreerimisega arutelu teemal “Mille järgi valid tekstiilimaterjali? Arengusuunad tekstiili- ja nahatööstuses.”

Alates 18. septembrist kuni Disainiöö lõpuni on Solarises Eesti Disaini Majas avatud ka Disainiöö infopunkt, kust saab uurida lisainfot programmi kohta ja soetada pileteid.

Vaata festivali programmi kodulehel: http://www.disainioo.ee/2017-programm
Jaga
Kommentaarid