FINEST mööblidisain
Disaini- ja arhitektuurigalerii, Pärnu mnt 6

Kaks kogenud sisearhitekti ja mööblidisainerit Simo Heikkilä (FIN) ja Toivo Raidmets (EST) esitlevad esmakordselt koostöönäituse vormis oma hiljutist loomingut.

Neil kahel disaineril on palju ühist – mõlemal on seljataga pikk karjäär mööblidisaini õppejõu ja professorina, Heikkiläl Aalto Ülikoolis Helsinkis ja Raidmetsal Eesti Kunstiakadeemias. Neil on ka sarnane disainifilosoofia – vorm peab lähtuma toote otstarbest, toode ise on aga kauakestev ning samas ökoloogiline. Mööbel peab konstruktsioonilt olema lihtne, rõhutades detailide visuaalset rolli, kuid unustamata seejuures esteetikat ja huumorit.

Tootedisaini huvilistele soovitame veel:

  • Millest koosneb tool?
  • Vormist valgustini
  • Valguse varjud
  • Portselan kohtub puiduga


Disainioksjoni eelnäitus
Solaris Keskus

Oksjonikollektsioon on kokku pandud disainirariteetidest, sellistest pisut isesugustest ja erilistest nagu me isegi. Esindatud on nii moe-, toote-, ehte- ja mööblidisain kui ka kunst. Solarisse toome huvilistele tutvumiseks kuni kümme suuremat toodet oksjonikollektsioonist. Näituse lõpus toimub Solarises ka soojendusoksjon – enampakkumisele läheb kolm toodet. Üks neist on Rolf Benzi lounge-tool 394, labsdesign´ilt. Teised kaks toodet paljastame aga alles näituse avamispäeval Disainioksjoni Facebook´i lehel. Enampakkumistest kogunenud tulu läheb heategevusfondi, millega toetame disainitudengite õpinguid või töötubasid välismaal.

Unikaalset disaini leiad veel:

  • YUUE disaini stuudio
  • Stuudio Pascal Howe


Tsooni Hõng
Noblessneri Valukoda, Tööstuse 48

Tsooni Hõng on Raoul Kurvitza ja Jass Kaselaane projekti esitlus, milles on põimitud installatsioonid, video ja performance.


Käeatlas
Noblessneri Valukoda, Tööstuse 48

Aksessuaarinäitusel KÄEATLAS saab näha Eesti Kunstiakadeemia Disainiteaduskonna kevadisel kursusel Tanel Veenre ja Helene Vetiku juhendamisel valminud tooteid. Ehetest koduaksessuaarideni, praktilisest kontseptuaalseni: stiilsed ja mängulised väikeseeriad põnevate tehniliste lahendustega. Disaineriteks magistrandid mitmetelt erialadelt.

Vaata ka:

  • EKA disainiteaduskonna näitus
  • Viljandi Kultuuriakadeemia Rahvusliku käsitöö osakonna näitus


Disainerite näoraamat 2012-2017
Noblessneri Valukoda, Tööstuse 48

Disainiöö festivalidel on saanud juba traditsiooniks, et disainer Ülar Linnuste esitleb oma kolleegide portreid ja ülevaateid nende loomingust. Selles projektis, mis sai alguse 2012 aastal, on seni portreteeritud 54 EDL liiget. Projekti, mis propageerib disaineri elukutset läbi konkreetsete persoonide ning nende loomingu, on seni eksponeeritud osade kaupa. 2017. a Disainiöö raames avanes võimalus eksponeerida kõiki seni valminud osi ühes koos ja selleks puhuks lisanduvad veel viimased kolleegid. Kokku tuleb esitlusele 60 portreed.

Veel graafilist disaini:

  • HGDF 2017 külalisnäitus TCHAIKOVSKY
  • Kalendrid – ülikooli disainihariduse reputatsiooni tähtsaimad toetajad


Tulevikutekstiilid
Noblessneri Valukoda, Tööstuse 48

Näitus esitleb tekstiili ja rõivadisaini traditsioonilisele tootmisele alternatiive otsides erinevaid lähenemissuundasid tekstiili ja tehnoloogia ühendamiseks. Näitusel esindatud eksponaadid räägivad lugusid sellest, kuidas tulevikutekstiili ideest saab toode ning kuidas disainida sotsiaalse suunitlusega. Esitletakse näiteid sellest, kuidas kunsti ja tehnoloogia abil analoogseadmeid ümber mõtestada. Kuidas muudab tehnoloogia kaasatus tekstiilitootesse kasutaja suhtumist sellesse?

Tulevikusuundumusi näed veel:

  • Tartu Kõrgema Kunstikooli näitus Disaini materjal
  • Veganfashion

Universaalne disain
Noblessneri Valukoda, Tööstuse 48

Konkursi raames otsiti idee- või valmislahendust, mis on disainitud, rakendades universaalse disaini põhimõtteid. Universaalne disain on strateegia, mille eesmärk on muuta keskkond, tooted, kommunikatsioon, informatsioon, tehnoloogia ja teenused nii suures ulatuses kui võimalik arusaadavaks ja kasutatavaks kõikidele, sealhulgas erivajadustega inimestele olenemata puudest, vanusest, soost ja rahvusest ning nii iseseisval ja loomulikul viisil kui võimalik, ilma kohandamise vajaduseta.

Külasta ka:

  • Terviseedenduse valdkonda kuuluvate toodete disaini näitust Tasakaal
Jaga
Kommentaarid