“Loodame, et festivali külastaja uuendab oma disainialaseid teadmisi ning kogeb mitme meelega, et disain on holistiline distsipliin, mis oma esteetika, inimkesksete tegutsemisprotsesside ja lahendustega on integreeritud meie igapäevaellu,” rääkis Disainiöö peakorraldaja, Eesti Disainerite Liidu esinaine Ilona Gurjanova. Ilona märkis veel, et kava on taaskord rahvusvaheline ja kirev. On võimalik minna kuulama loenguid ja seminare ning panna oma oskused proovile töötubades. Ei puudu festivalilt ka Disainioksjon ja Disainitänav ning erinevad näitused, valgusinstallatsioonidest ja mööblidisainist moekunstini.

Arhitektuuri- ja Disainigaleriis astub välja Soome-Eesti tandem Simo Heikkilä ja Toivo Raidmets näitusega FINEST FURNITURE DESIGN. Samuti on kõrvuti Eesti ja Hollandi keraamikud Lotte Dowes ja Raili Keiv ning festivalil näeb ka Eesti ja Saksa graafilisi disainereid. Toimub HGDF plakatikollektsiooni esitlus ja auhindu võitnud kalendrite näitus Saksamaalt koos kommentaaridega prof. Gregor Krisztianilt.

Kelle jaoks võib kõlada uskumatult, et ka disainerid ja arhitektid luuletavad, siis nüüd on ideaalne võimalus tulla seda kogema Pööningualuste poeesianurka. Oma loomingut esitavad Disainiööl näiteks arhitektid Leonhard Lapin ja Vilen Künnapu, graafiline disainer Asko Künnap jpt.

Moeürituste fookuses on sel aastal keskkonnasõbralikud ja targad kangad ning festivali keskmes näitused, mis pühendatud elukeskkonna ligipääsetavusele. Alustades näitusega Design For All, mis on suunatud linnamesilastega seotud teemadele Poolas, lõpetades vaatemängulise näitusega, mis on kokku pandud Vegan Fashion konkursi finalistide töödest ning nutitekstiilide näitusega, kus otsitakse vastuseid küsimusele, kuidas muudab tehnoloogiaga seotud rõivas ja tekstiil meie elukeskkonda harmoonilisemaks. Publikut saab lummama ka fantaasiaküllane moekunsti etendus.

Disainiöö ehteks on seminar nimega „Disaini Kultuur“, kus arutletakse ühiskonnas disaini kultuuri arendamise üle ning mõtiskletakse teemal, kuidas seonduvad disaini kultuuriga esteetika, eetika, äri, semiootika ja teised olulised eluvaldkonnad. Tavapäraselt saab osaleda nii esineja kui vaatajana PechaKucha õhtul ning "Mina olen disainer" välkloengutes.

Vaata festivali programmi kodulehel: http://www.disainioo.ee/2017-programm