Eesti Disainerite Liit (EDL) on välja töötanud Eesti disaini tutvustamiseks välisriikides rändnäituse kontseptsiooni "Size Doesn't Matter", mis vastandab maa väiksust disainerite tihedusele ning saavutuste rohkusele. Sõnumiga – väike maa, aga palju talente – tutvustatakse eesti disaini kollektsiooni, mis koosneb kõrge kvaliteediga väikesetiraažilistest toodetest ja uutest innovatiivsetest tööstustoodetest. Väljapanek sisaldab sisustustooteid, rattaid, moeaksessuaare ning näiteid e-riigile iseloomulikest toodetest. Esindatud on ligi 60 disainerit, kelle hulgas on nii teenekaid kui ka äsja kooli lõpetanud lootustandvaid noori loomeinimesi, kes on auhindu saanud nii Eestis kui ka välismaal. Kollektsioon on põhjamaiselt karge – iseloomulik on minimalistlik stiil, naturaalsed materjalid, leidlikud lahendused ja huumor – see väljendub ka väljapaneku kujunduses. Lavastuse on loonud Helen Sirp ning kannab nimetust "Piirideta sinine".

Ilona Gurjanova, EDL-i presidendi ja näituse idee autori sõnul loodab Eesti Disainerite Liit välisnäituste kaudu hoogustada kultuurivahetust ja disainiturismi; tutvustada Eestit kui kiiresti arenevat disainimaad ning luua disaineritele võimalused rahvusvahelisele areenile jõudmiseks ja disainikaubanduseks. Eelnevalt on ekspositsiooni olnud võimalik näha Brüsselis, Tallinnas, Viinis, Stockholmis ja Caenis. Järgmised sihtkohad on Pariis ja Berliin.

Eesti esimene Euroopa Liidu Nõukogu eesistumine ja Eesti Vabariigi 100. juubel annavad võimaluse tutvustada meie riigi andekaid loomeinimesi senisest veelgi enam. Pooleteiseaastase programmi jooksul jõuavad Eesti disainerid lisaks Londonile Pariisi, Brüsselisse, Bolognasse, Stockholmi ja Budapesti.

Näitusel esinevad: Matti Õunapuu, Stella Soomlais, Johanna Tammsalu, Maria Sidorenko, Jaanus Tamme, Urmas Lüüs, Kairi Kuuskor, Janno Nõu, Mare Kelpman, Indrek Narusk, Piret Loog, Karl Annus, Mihkel Mäll, Mihkel-Emil Mikk, Mihkel Güsson, Egert Uibo, Sofia Hallik, Tanel Veenre, Monika Järg, Karmen Saat, Raili Keiv, Toivo Raidmets, Kärt Summatavet, Mait Summatavet, Andres Labi, Tarmo Luisk, Mihkel Masso, Maile Grünberg, Reet Aus, Sille Sikmann, Tõnis Vellama, Elmet Treier jt.

Avatud on ka Eesti Disaini Maja pop-up-pood.

Tutvu näituse kataloogiga siin.

Näitus on avatud
11–18
Gallery@oxo
Oxo Tower Wharf, Bargehouse Street
South Bank SE1 9PH London
Sissepääs tasuta.

Lisaks ametlikule avamisele 15. septembril on näitus osa disainikvartali ostuööst 20. septembril.

Eesti saatkonna kutsel osalevad disainerid ka 16. septembril ülelinnalise festivali Open House Londoni programmis, kui Eesti saatkonnas tutvustatakse Eesti disaini lugu ja avatud on pop-up-pood.

Rohkem infot: Ilona Gurjanova, 5557 3687, edl@edl.ee

Näitust toetab Riigikantselei.
Jaga
Kommentaarid