Huvilisi oodatakse festivali juhtmõttest kantud seminarile, kus disaini suundumusi tutvustavad rahvusvaheliselt tunnustatud professionaalid. Peaesinejateks on humanitaarkriisides karastunud arhitekt Cameron Sinclair ning hetkel Soome kuulsaim disainer Harri Koskinen.

Keskseteks sündmuskohtadeks on Kultuurikatel ning endine kino Helios, kus lisaks näitustele näeb ka filme. Kultuurikatlas korraldatakse õpitubasid, väljapanekuid, loenguid ja ka heategevuslik disainioksjon. Neljapäevast reedeni avatakse Disainitänav ning nädalavahetusel liitub nendega Moepõik, kus saab lisaks disaini uudistamisele ka moodsaid asju soetada.

Eesti disainiga on võimalus tutvuda ka Viru keskuses, kus on tänasest avatud Eesti disainiauhinnale konkureerinud tööde paremik. Reedel toimuval disainigalal antakse välja ka „Elu paremaks tegeva disaini“ auhind. „Tahame anda signaali, et uusi tooteid tehes tuleks mõelda keskkondlikele ja humaansetele aspektidele, on need siis seotud näiteks materjalide õiglase kasutuse või erivajadustega inimeste arvestamisega,“ rõhutab festivali peakorraldaja Ilona Gurjanova.

Itaallanna Veronica Fossa juhtimisel toimub vaimustava eesti toidu töötuba „ESTonishing“ ja koostöös valgusfestivaliga korraldatakse kunstiline gurmeeõhtu Püha Õhtusöömaaeg.

Moehuvilised on oodatud rõivadisainietendusele, kus esitlevad oma kollektsiooni Ivo Nikkolo, Katrin Kuldma ja Woolish; Marilin Sikkal korraldab aga Kultuurikatlast Lennusadamani ilmselt Eesti pikima catwalki Moekilomeeter; avatud on ka Iris Janvieri moemaja ja New Vintage by Kriss ehtestuudio.

Põnevaid sündmusi korraldavad mitmed disainistuudiod ja galeriid. Näiteks Haus galeriis saab kujundada plaadiümbrist koos tunnustatud graafiku ja DJ Tarrvi Laamanniga ning Overall pakub võimalust disainida enesele lambivarju. Lastele on mõeldud näiteks leiutamise ja tuulelohe tegemise töötoad, aga ka Korsari stuudio moe-workshop.