Lennuki tänava, Liivalaia tänava, A. Lauteri tänava ja Maakri tänava vahelise kvartali detailplaneeringu koostamise eesmärk on määrata 0,98 ha suurusele alale ehitusõigus ühe kuni 33 maapealse ja 4 maa-aluse korrusega eluruumidega ärihoone ehitamiseks, ühtlasi täpsustada Liivalaia tänava äärsete kinnistute vahelisi piire ning määrata planeeritaval alal asuvate hoonete rekonstrueerimise või laiendamise ulatus ja tingimused.

Detailplaneeringu algatamise ettepaneku tegi äri- ja elamumaa sihtotstarbega Lennuki tn 22//Maakri tn 29 kinnistu omanik Eesti Evangeelne Luterlik Kirik.

Algatamisettepanek on kooskõlas Tallinna üldplaneeringuga. Teemaplaneeringu „Kõrghoonete paiknemine Tallinnas” kohaselt jääb planeeringuala Maakri kõrghoonete piirkonna 6. kvartalisse, kuhu kavandatavate hoonete lubatud suurim absoluutkõrgus on 130 meetrit, mis vastab algatatava detailplaneeringuga kavandatavale.

Detailplaneeringu algatamisettepaneku juurde on eskiisi koostanud K-Projekt AS. Tallinna Linnaplaneerimise Amet, K-Projekt AS ja OÜ Kiriku Varahaldus sõlmisid 18. juunil 2014 planeeringu koostamise õiguse üleandmise lepingu.

Peale algatamist korraldavad Tallinna Kesklinna Valitsus ning Tallinna Linnaplaneerimise Amet detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse väljapaneku ning avaliku arutelu.

Ühtlasi algatatakse detailplaneeringuga kavandatava ehitustegevuse keskkonnamõju strateegiline hindamine, mis tuleb läbi viia detailplaneeringule, mille alusel kavandatakse eeldatavalt olulise keskkonnamõjuga tegevusi.