„Akadeemia tee 30 kinnistule, millel asus kasutusest välja langenud ja lammutamisele läinud amortiseerunud koolimaja, detailplaneeringu koostamine lähtub vajadusest rajada Mustamäe linnaossa ujula,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. „Ujulale lisaks planeeritakse rajatavasse hoonekompleksi spordisaal ja avalik saun.“

„Kaasaegne ujulaga spordikompleks on mustamäelaste ammune unistus,“ ütles linnaosa vanem Helle Kalda. „See ettepanek on tehtud kõikidel debattidel, mis Mustamäel on toimunud. Mustamäel praegu toimuv rahvaküsitlus näitab, et suur huvi on ka linnasauna vastu.“

Sel eesmärgil Akadeemia tee 30 kinnistule detailplaneeringu algatamise ettepaneku tegi Tallinna Linnavalitsus 29. jaanuari 2014 korraldusega, millega eraldati Tallinna Linnaplaneerimise Ametile raha Mustamäe ujula detailplaneeringu koostamise tellimiseks. Detailplaneeringu koostab Tallinna Linnaplaneerimise Ameti tellimusel OÜ Artes Terrae.

Planeeritava maa-ala suurus on 1,02 ha. Planeeritav ala asub Akadeemia tee, Eduard Vilde tee ja Ehitajate tee vahelisel alal. Piirkonnas on valdavalt kuni viiekorruselised elamud. Planeeringu algatamisettepanekus kavandatav spordi- ja vabaajakeskuse rajamine on kooskõlas Mustamäe linnaosa üldplaneeringuga.

Planeeritava kinnistuga külgnevale maa-alale projekteeritakse avalikuks kasutamiseks kuni 50 kohaline parkla.

Peale algatamist korraldab Mustamäe Linnaosa Valitsus detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse väljapaneku ning avaliku arutelu.