Kuigi esimene soovitus kinnisvaraostjale on tutvuda objektiga valgel ajal, sest hämaras või pimedas võivad jääda paljud võimalikud puudused märkamata, ei saa välistada, et lühikeste päevade tõttu tuleb leppida kunstvalgustusega.

Uusarenduste puhul ei olegi sageli muud võimalust, kui kasutada tutvumiseks ainult loomuliku valgusega aega, kuna elektrisüsteemid on lõpuni välja ehitamata. Siit vihje arendajatele — püüdke vähemalt näidispinnad võimalikult hästi valgustitega kindlustada.

Üldiselt püüavad maaklerid hämaras või pimedas kinnisvara näitamist kliendile vältida ja kui seda tehakse, siis on huviline hoonet väljast varem valges näinud või vaatab seda hiljem.

Kinnisvara müüjatel oleks soovitav pimedamatel aastaaegadel kontrollida, kas õuevalgustus töötab, kas lülitid on korras ja pirnid vahetatud. Mida rohkem valgusteid maja valgustavad, seda parem.

Sama käib ka aia ja kõrvalhoonete kohta, sest kodu ostmisel on tähtis esimene emotsioon. Head emotsioonid ei teki kottpimedas aias.

Siseruumide valgustus olgu hubane. Palju annab juurde, kui olemasolevasse kaminasse on tuli tehtud või ahi soojaks köetud.

Kinnistute ja maatükkide müügis ei mängi kunstvalgus suurt rolli, sest nendega on kõige parem tutvuda päevasel ajal talvel, kui haljastus varjab vaatevälja kõige vähem.