Uus Maa Kinnisvarabüroo 2014. aasta novembrikuu kinnisvaraturu ülevaate järgi on üldplaanis turg stabiilne, möödunud aastast rahulikum ning sellisena näeme seda ka järgmisel aastal.

Arendusturg on jätkuvalt aktiivne, uusi korterelamuid tuleb pakkumisse pidevalt. Neile on lisandumas ka varasemast rohkem ridaelamute ja paarismajade projekte, sest viimaste arendajate jaoks on aeg pideva korterite hinnatõusu taustal saanud küpseks. Suurema elamispinna ostjal on tekkinud võrdlusmoment — kas osta korter või hoopis boks ridamajas.

Üüriturul jõuame aga talvisesse režiimi. Oleme kogenud juba selle sügise esimesi miinuskraade ja lumesadu, mis on päevakorda toonud küttearved. Kuna paljudel juhtudel on need suured, tasub omanikel kaaluida hea üürniku hoidmise nimel igakuises üürimakses paindlikum olla. Selle nimel on toimunud ka allahindlusi.

Maa-ameti andmetel müüdi novembris kogu Eestis 3627 kinnisvaraobjekti, mis on oktoobrist 7,9% vähem. Aastavõrdluses kerkis tehingute hulk aga 2,2%. Novembrikuine kinnisvaratehingute rahaline käive oli 202,42 miljonit eurot, mis on viimase 12 kuu lõikes keskmisest oluliselt kõrgem tulemus.